Το πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια σταθερά και αδυσώπητα χτυπά με όποιον τρόπο μπορεί τους αγρότες.
Σύμφωνα με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου 700.000 αγρότες καλούνται να επιστρέψουν την επιδότηση που πήραν επί Υπουργίας Χατζηγάκη, γιατί λέει η τότε κυβέρνηση Καραμανλή κακώς τις έδωσε. Άρα αφού οι πολιτικοί παραβίασαν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και έδωσαν στους αγρότες λεφτά που δεν έπρεπε, θα πρέπει λέει να τα γυρίσουν πίσω.
Όχι κύριοι, να μην τα γυρίσουν πίσω οι αγρότες αλλά αυτός που τους τα έδωσε παράνομα προκειμένου να μην έχει πολιτικό κόστος και μάλιστα ο ίδιος που παράνομα τα έδωσε στους αγρότες να τα επιστρέψει στην Ε.Ε. από την προσωπική του περιουσία.
Αν ο κ. Χατζηγάκης ή το σόι του δεν έχει 287 εκατομμύρια να κόψει τον σβέρκο του να τα βρει.
Επιτέλους πότε οι πολίτες θα πληρώνουν την ανικανότητα των πολιτικών;
Ως πότε οι πολίτες και ιδιαίτερα οι αγρότες που στην θεωρία είναι ένας από τους δύο πυλώνες της οικονομίας της Ελλάδας, θα στηρίζει φορολογικά ακόμη και σήμερα, μία ανίκανη κυβέρνηση.
Οι σημερινοί κυβερνόντες που «στριμώχνουν» φορολογικά τους αγρότες, πότε θα πληρώσουν την ανικανότητα τους, αφού αντλούν φόρους από κεφάλαια που θα έπρεπε να βρίσκονται στην παραγωγή;
Τροπολογία υποχρεώνει 700.000 αγρότες να επιστρέψουν τις παράνομες επιδοτήσεις «Χατζηγάκη» Ως εκπρόθεσμη κατατέθηκε τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες που ρυθμίζει διατάξεις για τις παράνομες επιδοτήσεις «Χατζηγάκη» που έλαβαν οι αγρότες το 2008 και το 2009 από τον ΕΛΓΑ. Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν την παρακράτηση των νέων επιδοτήσεων για τις παράνομες επιδοτήσεις που έχουν εισπράξει το 2008 – 2009 με «εντολή» του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποίησε για όλες τις αντισταθμιστικές εισφορές που κατέβαλε ο ΕΛΓΑ στους αγρότες τα έτη 2008 και 2009. Με απόφαση, της η Επιτροπή έκρινε ότι για το 2009 το ποσόν ενισχύσεων των 387.404.547 ευρώ και για το 2008 το ποσόν ενισχύσεων των 37.320.395,97 ευρώ αποτελούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, ασυμβίβαστες με την εσωτερική αγορά.