Τον κίνδυνο να κλείσουν κάποιες από τις ομοειδής μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Ξάνθης λόγω της έναρξης λειτουργίας του νέου σουπερμάρκετ που ανοίγει επί της Μ. Καραολή, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, υποστήριξε ο Σ. Τσιακίρογλου.
Μπορεί το θέμα της έναρξης λειτουργίας ενός πολύ μεγάλου σουπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης να απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο και λόγο του νόμου δεν δίνεται στον δήμο η δυνατότητα να αρνηθεί, εκφράστηκαν οι απόψεις της αντιπολίτευσης οι οποίες είχαν να κάνουν με το «σβήσιμο» των μικρών μπακάλικων που είναι απλωμένα στο κέντρο της Ξάνθης.
Θέση που υποστήριξε σήμερα το μεσημέρι φιλοξενούμενος του Α. Παυλικιάνου στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» ο Σ. Τσιακίρογλου και σαν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ξάνθης αλλά και ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε αυτό παλιότερα ήταν στην δικαιοδοσία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου με την τότε νομοθεσία, είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την εγκατάσταση μεγάλων επιχειρήσεων μέσα στο κέντρο. Τώρα δυστυχώς, όπως σημείωσε, αυτή η αρμοδιότητα έχει μετακυληστεί μεν στον δήμο, χωρίς όμως να έχει την δυνατότητα να άρει τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην καρδιά του κέντρου της πόλης.
Η θέση του στο δημοτικό συμβούλιο ήταν αρνητική και ο λόγος όπως σημείωσε είναι ξεκάθαρος. Μπορεί, τόνισε, να δοθούν κάποια μεροκάματα τεσσάρων ωρών σε κάποιους συντοπίτες μας, όμως πολλές από τις μικρομεσαίες ομοειδής επιχειρήσεις θα πληγούν και πολλοί αυτοαπασχολούμενοι και εργάτες θα βρεθούν στο δρόμο αφού δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν αυτόν τον γίγαντα.