ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή τη φορά η Τουρκία την πάτησε με την Ρωσία. Μέχρι σήμερα εκβιάζοντας την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ πετύχαινε πολύ περισσότερα σε διπλωματικό επίπεδο απέναντι στον μόνιμο αντίπαλο της την Ελλάδα η οποία κακά τα ψέματα, βολόδερνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα χωρίς συγκεκριμένη Εθνική πολιτική τα τελευταία 30 χρόνια στο όνομα μιας περίεργης Ελληνοτουρκικής φιλίας.
Η Τουρκία αυτή την στιγμή στην προσπάθεια της να παραμείνει ένας ισχυρός παίχτης στην περιοχή, παρέβλεψε σημαντικά πράγματα, όπως την δύναμη της Ρωσίας η οποία στηρίζει αποκλειστικά την εξωτερική της πολιτική σε δύο άξονες.
Η ύπαρξη του φυσικού αερίου την κάνει έναν ισχυρό οικονομικό παίχτη στον κόσμο και φυσικά η μεγάλη στρατιωτική μηχανή που διαθέτει.
Η Τουρκία νομίζοντας προφανώς ότι έχει να κάνει με την Δύση έκανε το «απονενοημένο διάβημα», δηλαδή να προκαλέσει την λευκή αρκούδα υπολογίζοντας ότι οι μεγάλες οικονομικές δοσοληψίες τους θα κρατούσαν την Ρωσία να μην προχωρήσει σε πρώτη φάση σε οικονομικά αντίποινα, πράγμα που έκανε προτρέποντας πάνω από 4 εκατομμύρια τουρίστες να μην την επισκεφτούν και να κλείσει την αγορά της στα αγροτικά της προϊόντα απειλώντας την παράλληλα και με αφανισμό από τον χάρτη.
Είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον σε αυτή την φάση, ανοιχτή επίθεση δεν θα γίνει, όμως η Τουρκία έχει την αχίλλειο της πτέρνα που ακούσει στο όνομα Κουρδιστάν.
Αυτό που τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να κάνουν οι ανίκανες Ελληνικές Κυβερνήσεις, να πιέσουν δηλαδή την Τουρκία υποστηρίζοντας ανοιχτά το κουρδικό ζήτημα, θα το κάνει σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρωσία, ανοίγοντας ένα μέτωπο που θα προκαλέσει και την οικονομία της Τουρκίας αλλά αυτήν την πληγή που κατά πάσα πιθανότητα θα της ανοίξει η Ρωσία στηρίζοντας και εξοπλίζοντας τους Κούρδους μαχητές, για να την κλείσει η Τουρκία, θα πρέπει να χυθεί πολύ αίμα από τον τουρκικό λαό, είτε είναι στρατός είτε τούρκοι πολίτες που θα βρεθούν μέσα στην κόλαση του Κουρδοτουρκικού πολέμου.
Είδη πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλοι σχηματισμοί αρμάτων αποδεσμεύονται από τον χώρο επιτήρησης του Έβρου, για να μεταφερθούν στα Νότια της Χώρας, αφήνοντας έτσι ποιο ανίσχυρη την Στρατιά του Αιγαίου που θα παίξει κυρίως ρόλο, όταν καταληφθεί, σύμφωνα με τα σχέδια της Τουρκίας, κάποιο Ελληνικό νησί για να πιεστούν οι διπλωματικές συνομιλίες.
Τώρα αυτό χαρτί δεν είναι σίγουρο. Από την άλλη, οι Τουρκμάνοι, που ήταν η στήριξη τον Τουρκικών σχέσεων με το Ισλαμικό κράτος σύμφωνα πάντοτε με τον διεθνή τύπο, λόγω του παραεμπορίου του πετρελαίου, στην λογική ότι υπάρχουν θύλακες του isis στην περιοχή, βομβαρδίζονται ανελέητα από τις Ρωσικές δυνάμεις.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Δυστυχώς ενώ είναι η μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας, η Κυβέρνηση να ενισχύσει την αγορά των αγροτικών της προϊόντων με την πολύ μεγάλη αγορά της Ρωσίας, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, και φυσικά την «κλοπή» του μεγαλυτέρου αριθμού των 4 εκατομμυρίων του υψηλού τουρισμού που επισκέπτεται την Τουρκία…
Δυστυχώς η Ελλάδα, εγκλωβισμένη στα πολλά προεκλογικά ψέματα της παρούσας κυβέρνησης, ασχολείται όλο το χρόνο να βρει συνενόχους προκειμένου να καλύψει την αδυναμία της στο να διοικήσει.
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, μια χρυσή ευκαιρία να ξεφύγει η χώρα από τις αριστεροδεξιές της αγκυλώσεις, χάνεται. Εκτός… αν γίνει κάποιο θαύμα και η θεία φώτιση επισκεφτεί τους άθεους, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι στα πλαίσια του προοδευτισμού, μέλη της κυβέρνησης.