Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτης μιλώντας για την Διεθνή Έκθεση της Κομοτηνής που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και που στο παρελθών είχε ατονήσει, μίλησε με τα καλλίτερα λόγια, τονίζοντας ότι την επισκέφτηκαν πάνω από 12.000 επαγγελματίες με την παρουσία Τούρκων και Βουλγάρων επιχειρηματιών.
Ικανοποιητική, σημείωσε ότι ήταν η παρουσία Ξανθιωτών επιχειρηματιών.
Κάνοντας αναφορά για τα τεκταινόμενα στην ΝΔ και σαν πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ανέφερε ότι αυτά είναι πρωτόγνωρα. Καυτηριάζοντας την αποτυχία διενέργειας των εκλογών, ανέφερε ότι έπρεπε να είχε σχεδιαστεί καλλίτερα για να μην χαλάσει και άλλο την εικόνα του κόμματος σημειώνοντας ότι πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία.
Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση του παραγόμενου κρασιού στην Χώρα και την μετωπική επίθεση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, σε έναν επιχειρηματία που τα κρασιά του έχουν βραβευθεί διεθνώς, είπε ότι θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τι λένε και τι κάνουν. Σημείωσε ότι αυτός, σαν πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, στηρίζει τους επιχειρηματίες ανεξάρτητα από ποιόν πολιτικό χώρο προέρχονται. «Αν συνεχίσουν έτσι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει πολύ μεγάλη ζημιά σε έναν κλάδο που ακόμη αναπνέει».