Τον υπόκωφο θόρυβο πρόλαβαν να συγκρατήσουν οι κάτοικοι του Παλιού Κατραμίου πριν δούνε τις περιουσίες τους κατεστραμμένες. Ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή άφησε πίσω του τον φόβο και οι κάτοικοι συνειδητοποίησαν για μία ακόμη φορά την δύναμη της φύσης που βιάζεται καθημερινά από τις παρεμβάσεις άμυαλων ανθρώπων παραδομένων στο κέρδος.
Η ώρα ήταν 8 τ βράδυ Τετάρτης όταν οι περισσότεροι κάτοικοι που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους ένιωσαν να φεύγουν σκεπές, να πέφτουν ντουβάρια να σπάνε δένδρα και ο φόβος του άγνωστου θορυβώδη επισκέπτη μπροστα στο κατώφλι τους
Απολογισμός του βροντερού περάσματος του ανεμοστρόβιλου, πάνω από 20 σπίτια κατεστραμένα, και η ζημιά ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Από πού θα τα βρουν; Ποιος θα βοήθησε αυτόν τον άμοιρο κόσμο; Το κράτος; Όλα αυτά τα ερωτήματα αναπάντητα στις σκέψεις των κατοίκων που προσπαθούν από μόνοι τους να μετρήσουν τις πληγές τους και να τις κλείσουν αν ποτέ το καταφέρουν. Οι κάτοικοι της περιοχής που έπαθαν το ίδιο πριν από τρία χρόνια ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν.