Τόσο πανελλαδικά, όσο και στην Ξάνθη, φάνηκε ότι η απεργία της 12ης Νοέμβρη, που οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έκαναν μόνο για «τυπικούς» λόγους και αφού πέρασαν μια σειρά μέτρα και προαπαιτούμενα, μπορεί να αποτελέσει την έναρξη νέων αγώνων για την εργατική τάξη, τη νεολαία και τον λαό.
Η Λαϊκή Αντίσταση, που από τις προηγούμενες ημέρες είχε προπαγανδίσει την απεργία και την απεργιακή της συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, βρέθηκε από τα χαράματα στην πύλη του εργοστασίου «ΡΟΔΟΠΗ», για να στηρίξει τους εργαζόμενους και το σωματείο τους που μαζικά περιφρουρούσαν την απεργία. Περιφρούρηση που είχε απόλυτη επιτυχία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ξεδιπλωθούν νέοι αγώνες ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της «ΡΟΔΟΠΗΣ», εξαγγέλλοντας απολύσεις.
Η απεργιακή συγκέντρωση της Λαϊκής Αντίστασης και η πορεία που ακολούθησε, ήταν αρκετά μαζική και δυναμική, και χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή δεκάδων απεργών της «ΡΟΔΟΠΗΣ», αλλά και άλλων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών. Αφού πέρασε από το εργατικό κέντρο, όπου στάθηκε για λίγο, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και τον υποταγμένο συνδικαλισμό, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους, με συνθήματα ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, και αλληλεγγύης στους εργάτες της «ΡΟΔΟΠΗΣ».
Η Λαϊκή Αντίσταση καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε συνέχιση και ένταση του αγώνα, που επόμενος σταθμός του είναι οι εκδηλώσεις και η πορεία του Πολυτεχνείου. Οι φωτιά του πολέμου που καίει την γύρω περιοχή μέσα από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και το κύμα των προσφύγων που αναζητά διέξοδο στη ζωή παλεύοντας με τα κύματα του Αιγαίου, καταδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο την αναγκαιότητα να αναδειχθεί το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.