Στην τελική ευθεία για μια συμφωνία με τους θεσμούς σχετικά με την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις.

Χθες, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό», προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι «την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Eurogroup Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης».

Επίσης χθες, υπήρξε τρίωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ νέες επαφές έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, όπως και για το Σάββατο.

Τα βασικά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων και στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ