Τραγική και οδυνηρή χαρακτήρισε την εικόνα που παρουσιάζει η ΝΔ με μία προεκλογική περίοδο που αγγίζει τους τέσσερις μήνες, τονίζει ο Μαλάκης Κωνσταντίνος πολιτευτής της ΝΔ στην Ξάνθη. «Αυτό το θέμα, σημειώνει, έπρεπε να τελειώσει μέσα σε 15 μέρες» για να συνεχίσει λέγοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος έπρεπε να βγει από συνέδριο και όχι από την βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει στην κυριολεξία την χώρα χωρίς αντιπολίτευση, ζητώντας να βγει από την εσωστρέφεια της η ΝΔ.
Στην συνέχεια ο κ. Μαλάκης επεσήμανε μετά την εκλογική διαδικασία τον κίνδυνο να δημιουργηθούν ενδοκομματικές φατρίες ελπίζοντας να μην διασπαστή η παράταξη.
Χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ν. Φίλη αριστερίστικες ανοησίες.
Απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει σύντομα εκλογές λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, λόγω της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει η Χώρα, απάντησε ότι αυτό θα ήταν καταστροφή. Βλέπει οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή περισσότερων των δύο κομμάτων μέχρι να περάσει η μπόρα.
Χαρακτήρισε τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές να έχουν ανύπαρκτο έργο στον νομό αλλά και στο κοινοβούλιο και χαρακτήρισε δυστύχημα που η ΝΔ δεν έχει βουλευτή στον νομό.
Μιλώντας για την αναθεώρηση του συντάγματος είπε ότι κυβερνητικά και κομματικά όργανα δεν πρέπει να βρίσκονται μπροστά πέραν των 8 ετών. «Το βουλευτιλίκι δεν είναι επάγγελμα. 8 χρόνια και ξανά επιστροφή στην δουλειά του ο βουλευτής.
Τέλος, συνεχάρη την ρομποτική ομάδα που έκανε υπερήφανη την Ξάνθη αλλά και ολόκληρη την Χώρα ενώ παράλληλα εξέφρασε την λύπη του γιατί αυτά τα φωτεινά μυαλά, ίσως υποχρεωθούν, λόγω της συγκυρίας, να βρεθούν εκτός Ελλάδος μετανάστες.