Με μία ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας η οποία αναφέρει την απέλαση μόλις 2056 αλλοδαπών παράνομα εισελθόντων στην Χώρα μας, απλά υπενθυμίζετε στους Έλληνες πολίτες ότι, αυτή η πράξη, καλώς γίνεται, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις χιλιάδες παράτυπους μετανάστες οι οποίοι κατακλύζουν καθημερινά την Χώρα μας η οποία είναι έρμαια μιας κατάστασης που η ανικανότητα της κυβέρνησης, αδυνατεί να διαχειριστεί. Σαφώς και οι υπηρεσίες της αστυνομίας κάνουν πολύ σοβαρά και υπεύθυνα την δουλειά τους και ευτυχώς που υπάρχουν για να πληροφορούνται και οι πολίτες την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί ένα σοβαρότατο θέμα που τείνει να γίνει Εθνικό πρόβλημα. Μακάρι οι υπηρεσίες της αστυνομίας να είχαν την δυνατότητα να επιστρέψουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους που συμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας δεν έχουν να κάνουν με τους δυστυχείς πρόσφυγες του πολέμου που μένετε στην Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ακόμη 2.056 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το μήνα Οκτώβριο
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 2.056 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Οκτώβριο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (1.761 άτομα), το Πακιστάν (90 άτομα), τη Γεωργία (36 άτομα), τη Βουλγαρία (28 άτομα), το Ιράκ (15 άτομα), τη Τουρκία (13 άτομα), την Ινδία (12 άτομα) και το Αφγανιστάν (10 άτομα).