Μετά το… «έχει σύνορα στην θάλασσα»; Του Πρωθυπουργού, ακολουθεί η δήλωση Γιουγκέρ…«Θα τσακωνόμαστε τώρα για 10 χιλιόμετρα θαλάσσιου πλάτους»; Πόσο τυχαία μπορεί να είναι όλα αυτά; Το άλλο με την Μέρκελ το ξέρετε; Είπε η frau Μέρκελ. «Το μεταναστευτικό θα αιματοκυλίσει τα Βαλκάνια». Πόσο τυχαία μπορεί να είναι όλα αυτά;
Δεν αντιλαμβανόμαστε που πάει το πράγμα;
Ευρώπη και κυβέρνηση πιασμένοι όλοι χέρι με χέρι οδηγούν τα πράγματα εκεί που έχουν σχεδιαστεί. Άγνωστο από ποιους αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί και όταν μετά από δέκα χρόνια ή δεκαπέντε η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία θα είναι γεγονός τότε όπως συνήθως γίνεται θα αναρωτιόμαστε πώς έφτασαν τα πράγματα εδώ που έφτασαν.
Μας το είπε άλλωστε Ξανθιώτης μεγαλόσχημων κομματικός παράγοντας, σε χρόνο άσχετο και πολύ πριν γίνει κυβέρνηση, με το γνωστό αδιάφορο ύφος που έχουν οι λογικές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ε καλά τώρα, καθόμαστε και σκοτωνόμαστε για τα πετρέλαια του Αιγαίου ας τα μοιραστούμε με τους Τούρκους να ησυχάσουν κι αυτοί να ησυχάσουμε και μείς».
Ο εν λόγο Ξανθιώτης πολιτικός είναι ψηλά στην κομματική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς μέσω των οργάνων αυτό λέει στον Τσίπρα.
Με αυτήν την λογική πορευόμεθα ως Χώρα. Δηλαδή να μοιραστούμε κάτι δικό μας με τους Τούρκους γιατί διαφορετικά το αιματοκύλισμα δεν το γλιτώνουμε.
Μας έπλεξαν με το χρέος…είδαν οι «προστάτες» μας ότι οι Έλληνες αν και πεινασμένοι έμαθαν να φιλάνε Θερμοπύλες.
Δεν τους βγήκε. Τώρα, οι «προστάτες» μας, προφανώς σε συνεννόηση με την Τουρκία που ποτέ δεν παύει να έχει απαιτήσεις, μας «φόρτωσαν» τους μετανάστες και όλως περιέργως δεν σταματάνε τον πόλεμο στην Συρία, που την κύρια ευθύνη έχουν αυτοί που μας πιέζουν να ανοίξουμε τα σύνορα για να μπαίνουν με ασφάλεια οι πρόσφυγες στην Χώρα μας.
Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά φοβάμαι πώς δεν είναι. Μακάρι να είναι αλλά δεν είναι.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι από πάντα η Τουρκία ήταν καλός συνεργάτης τών Γερμανών και στους δύο παγκόσμιους πολέμους που αιματοκύλησαν την Ευρώπη. Από τότε δεν άλλαξε τίποτε. Γιατί να μην επαναληφθεί;