Εκείνο που καταγράψαμε από την ζωντανή μετάδοση του XANTHI Channel από το Επιμελητήριο κατά την διάρκεια της σύσκεψης των παραγωγικών φορέων την Τετάρτη το βράδυ είναι η αγωνία για το μέλλων των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια έτσι όπως εκφράστηκε από τους προέδρους όλων των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ.
Η αγωνία με την βαριά φορολόγηση των παραγωγικών επιχειρήσεων, τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες οφειλές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, που όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, ο μικρός κύκλος εργασιών, η μη απόδοση του 12% αλλά κυρίως η άρνηση της κυβέρνησης να μην συμψηφίσει τις οφειλές, σπρώχνουν τους παραγωγικούς φορείς στο γκρεμό.
Με αυτό το σκοπό, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη όπου όλοι οι επιχειρηματίες εξέφρασαν τις προτάσεις τους οι οποίοι πλέον συνολικά θα αποσταλούν στην κυβέρνηση.
Μελανό σημείο σε όλοι την διαδικασία η απουσία της ΟΕΒΕ Ξάνθης και φυσικά των κυβερνητικών βουλευτών της Ξάνθης.
P1330617
Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στο παρασκήνιο και δεν μας ενδιαφέρει στην τελική. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει τον κόσμο της Ξάνθης είναι να υπάρχουν εύρωστες επιχειρήσεις για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν το μεροκάματο και να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην πολιτεία. Η απραξία αυτών σημαίνει αύξηση της ανεργίας και στέρηση εσόδων από το κράτος.
Και μόνο με αυτό το σκεπτικό άσχετα αν το προεδρείο τήρησε το πρωτόκολλο ή όχι, οι κυβερνητικοί βουλευτές έπρεπε να ήταν παρόντες, άσχετα αν ο πρόεδρος προέρχεται από άλλον πολιτικό χώρο.
Εκείνο που ακράδαντα πιστεύουμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ επιχειρηματίας, επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος, δεν περνάει από πλευράς φορολόγησης καλλίτερα από έναν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚΟ ή όποιας άλλης κομματική ή πολιτικής απόχρωσης. Και μόνο αυτή η σκέψη έπρεπε να κάνει τους κυβερνητικούς βουλευτές να αφήσουν το κομματικό τους συμφέρων στην άκρη και να σταθούν δίπλα στην κοινωνία ανεξάρτητα αν τους ψήφισαν ή όχι. Αυτή την στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκπρόσωποι όλων των πολιτών της Ξάνθης.