Ξεκαθάρισε την θέση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων η Ούτση Χρύσα, Περιφερειάρχης του Κόμματος στην ΑΜΘ, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη. «Οι ΑΝΕΛ θέλουν την απομάκρυνση του Υπουργού» είπε για να συνεχίσει λέγοντας ότι ο κ. Φίλης σαν πολίτης, μπορεί να λέει ότι θέλει για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά σαν Υπουργός δεν επιτρέπετε, σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στο Σύνταγμα.
Μιλώντας για την ξεκάθαρη θέση των ΑΝΕΛ στο θέμα της φορολόγησης του 10% στους παραγωγούς Ελληνικής μπύρας, ανέφερε ότι το κόμμα της δεν επιτρέπει σε κανέναν να συμμετέχει σε παιγνίδια με τα γνωστά καρτέλ της μπύρας. «Το ίδιο θα κάνουμε και πάλι αν χρειαστεί να προστατεύσουμε τα Εθνικά συμφέροντα της χώρας και για εμάς, κάθε έντιμος επιχειρηματίας που επενδύει στην Θράκη, είναι Εθνική Υπόθεση».
Μιλώντας για τα Εθνικά θέματα, καυτηρίασε την ομάδα πολιτών οι οποίοι ξεκίνησαν από άλλες γωνιές της Ελλάδος για να γκρεμίσουν τον φράχτη στον Έβρο, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Δηλαδή για να καταλάβουμε. Αυτοί που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη για να γκρεμίσουν τον φράχτη, έναν χώρο καθαρά Στρατιωτικό, ήρθαν για να πούνε στους Ακρίτες ότι είναι ποιο φιλεύσπλαχνοι από εμάς τους Ακρίτες»; Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι στρατιωτικός χώρος και σαν τέτοιος έχει στρατιωτική αποστολή.