Τον σκεπτικισμό του εξέφρασε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Ν. Ανταμπούφης σχετικά με την ενασχόληση του κ. Φούχτελ με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού με πρόσχημα την Ελληνογερμανική φιλία, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά από την δημοτική αρχή.
Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό του Δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα που εναλλάσσονται αλλά οι πολιτικές λογικές και αντιλήψεις του δημάρχου. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι εναλλάσσονται τα πρόσωπα στην διοίκηση του δήμου, τονίζοντας ότι από τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που ασκούσαν διοίκηση κατά το παρελθών, τα προβλήματα είναι ίδια και η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου του δημάρχου Ξάνθης και όχι των προσώπων που εναλλάσσει στην διοίκηση.
Τοποθετούμενος για την κυκλοφοριακή μελέτη που «ανέβασε» για διαβούλευση στο διαδίκτυο η δημοτική αρχή ανέφερε ότι δεν πρόλαβε να μελετήσει ένα κείμενο 300 περίπου σελίδων, αυτό θα γίνει και φυσικά θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με γνώμονα πάντοτε τις πάγιες πολιτικές θέσεις της παράταξης του σχετικά με το θέμα. «Προτεραιότητα στους πολίτες, όχι αυτοκίνητα στο κέντρο και μετακίνηση των δημοτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημιουργία παρκινγκ. Βέβαια, σημείωσε, πρώτα έγινε η πλατεία και μετά η μελέτη αλλά, κάλιο αργά παρά ποτέ».