Οι πολύτεκνες οικογένειες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων, υπενθυμίζοντας τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος.
Με πίκρα σχηματισμένη στα χείλη, ακούγοντας αυτά τα μεγάλα για πολλοστή φορά λόγια, κουνούν μελαγχολικά το κεφάλι τους, αφού αυτού του είδους τις πολιτικές κορώνες τις ακούνε χρόνια. Καλά τα λέει η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος αλλά έτσι όπως είναι πετσοκομμένες οι αρμοδιότητές του είναι λόγια για να ακούγονται.
Σύμφωνα με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες Πολίτες στο πετσί τους, η λέξη πολύτεκνος πλέον, σημαίνει πείνα, ανέχεια και φυσικά αδυναμία στήριξης των πολλών παιδιών. Η υπογεννητικότητα χτύπησε κόκκινο, σε μία εικοσαετία θα είμαστε μία χώρα εξαθλιωμένων συνταξιούχων και πολύ φοβάμαι ότι οι πολιτικοί και πολιτιακοί παράγοντες θα λένε τα ίδια μεγάλα και χωρίς ουσία λόγια. Κρίμα.