Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων με αιχμή του δόρατος το debate-Αντιδρά ο Μεϊμαράκης στην προοπτική της δημόσιας συζήτησης-Επιστολές Άδωνι και Μητσοτάκη που ζητάνε διάλογο και τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων

Της Στέλλας Νοβάκη

Σκληραίνει η εσωκομματική αντιπαράθεση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, όσο το ντέρμπι μεταξύ τους φτάνει την τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης.

Παρά την προσπάθεια όλων να αποδείξου ότι μεταξύ τους επικρατεί κλίμα συνεργασίας, χωρίς ίντριγκες και ανταγωνισμούς, η εικόνα που επικρατεί μέχρι και σήμερα, τόσο στο παρασκήνιο, όσο και δημόσια στη Νέα Δημοκρατία είναι «όλοι εναντίον όλων».

Με αιχμή του δόρατος αυτή τη φορά την διεξαγωγή debate οι υποψήφιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους καθώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται ότι αντιδρά στο ενδεχόμενο της τηλεοπτικής συζήτησης, εκτιμώντας ότι έτσι θα κινδυνεύσει η ενότητα του κόμματος. Σημειώνεται επίσης από το στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι «τηλεοπτικά debate γίνονται μόνο μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων κι όχι στην περίπτωση μιας εσωκομματικής διαδικασίας, προκειμένου αυτή να μην εξελιχθεί σε ένα τηλεοπτικό σόου».

Την ίδια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αιτήματα-επιστολές τους, ζητούν το διάλογο μεταξύ των υποψηφίων, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι θέσεις και οι απόψεις όλων για ποια Νέα Δημοκρατία οραματίζεται ο καθένας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, αντιπροτείνει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να πάρει την πρωτοβουλία και να οδηγήσει την διαδικασία του debate, κατά τα αμερικάνικα πρότυπα, προκειμένου να αυξηθεί και το ενδιαφέρον της γαλάζιας βάσης.

Πηγές πάντως αναφέρουν ότι το σενάριο της διεξαγωγής debate δεν είναι κάτι που έχει κλείσει και οι υποψήφιοι, όσοι είναι υπέρ, θα το διεκδικήσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή.