Επέστρεψε στις επιτυχίες η SKODA ΞΑΝΘΗ με την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη που σημείωσε την Κυριακή το απόγευμα. Η ξανθιώτικη ομάδα επικράτησε με 3-1 επί του Παναιτωλικού στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League κι έφτασε στους 11 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το γκολ του Μαρκόφσκι στο 9’ αλλά στη συνέχεια Ντιμιτρόφ (16’) και Παπαστεριανός (71’) με δύο εκτελέσεις φάουλ έκαναν την ανατροπή και στο 90’ ο Ερέα με πέναλτι το τελικό 3-1. Στο 78’ αποβλήθηκε ο Βιγιαφάνες με 2η κίτρινη κάρτα.
Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στην πρώτη καλή στιγμή στο 9’ ο Βιγιαφάνες έκανε την συρτή σέντρα και ο Μαρκόφσκι με κοντινή προβολή σκόραρε για το 0-1 ενώ στο 15’ ήρθε η άμεση απάντηση για την SKODA ΞΑΝΘΗ με το απευθείας φάουλ του Ντιμιτρόφ με το οποίο έγινε το 1-1. Στο 25’ Καπετάνος και Ερέα προσπάθησαν να σουτάρουν μέσα από την περιοχή όμως ο Κυριακίδης τελικά μπλόκαρε την μπάλα. Στο 55’ το φάουλ του Πάουλο Μάρκος πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο. Στο 71’ ο Μανώλης Παπαστεριανός με εντυπωσιακό μακρινό φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κυριακίδη κάνοντας 2-1. Στο 90΄ο Ερέα μπήκε στην περιοχή κέρδισε το πέναλτι και στην εκτέλεσή του νίκησε τον Κυριακίδη κάνοντας το 3-1.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θανάσης Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας) με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Γεωργιάδη (ΕΠΣ Κοζάνης) – Στυλιανό Τσολάκη (ΕΠΣ Αθηνών) ενώ 4ος ήταν ο Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών). Έδειξε την κίτρινη κάρτα στο 65’ στον Βιγιαφάνες, στο 68’ στον Γουάλας, στο 71’ τον Μάρτιν και στο 78’ απέβαλε με 2η κίτρινη τον Βιγιαφάνες. Στο 83’ την κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο Μάκος.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Φλίσκας, Φάρκας, Λουσέρο (65’ Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Ντιμιτρόφ (58’ Νιέτο), Σολτάνι, Ερέα, Καπετάνος (86’ Ράνος).
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρουμάνος (84’ Βασιλείου), Κούσας, Παπάζογλου, Μάρτιν, Μάκος, Πάουλο Μάρκος, Μύγας, Κάπελ (72’ Ρουσκουγιέδα), Βιγιαφάνες, Μαρκόφσκι.