Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες δεξιά και αριστερά της Εθνικής οδού για Πόρτο Λάγος που γειτνιάζουν με το Δροσερό. Δεν τους φτάνει η παγωμένη από τις επιλογές της κυβέρνησης αναδουλειά, έχουν και τους κλέφτες από πάνω να καταστρέφουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Την σοβαρή του ανησυχία εξέφρασε ο Γ. Αθανασιάδης διευθυντής κάθετης μονάδας πώλησης και συντήρησης αυτοκινήτων στην Ξάνθη, για αυτή την παράλογη τακτική της κυβέρνησης και το αλαλούμ που έχει φέρει σχετικά με τις δηλώσεις των ανευθυνουπεύθυνων στελεχών της σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη Γιάννη, η αγορά εδώ και μία εβδομάδα είναι παγωμένη και οι επισκέψεις στις αντιπροσωπείες, των ενδιαφερομένων πολιτών για την απόκτηση αυτοκινήτου και ιδιαίτερα των πετρελαιοκίνητων αντιρυπογόνων οχημάτων που παλιότερα είχαν κάποια ελάφρυνση στα τέλη κυκλοφορίας.
Κάνοντας αναφορά στα πολλαπλά χτυπήματα που δέχονται οι επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με το Δροσερό και γίνονται στόχοι επιθέσεων και θύματα κλοπών, ανέφερε ότι δυστυχώς, οι εταιρείες τους βρίσκονται στην κυριολεξία στο έλεος των κλεφτών που προέρχονται από την πλευρά του Δροσερού.
Όσο για το παραεμπόριο των αυτοκινήτων που γίνεται στο δρόμο ζητά την στήριξη των οργάνων ελέγχου που ναι μεν διαθέτει η πολιτεία αλλά η παραοικονομία και όχι μόνο στο χώρο του αυτοκινήτου, ζει και βασιλεύει.