Όπως δείχνουν τα πράγματα διαψευστήκαμε όλοι όσοι πιστεύαμε ότι ο Χ. Δημαρχόπουλος, δήμαρχος της Ξάνθης, ήταν δέσμιος υποχρεώσεων απέναντι στον πρωτοκλασάτο Τσέπελη και τον Αγγόρτσα.
Με τον ανασχηματισμό που έκανε και έβαλε στο περιθώριο τους δύο συμβούλους που έδιναν την αίσθηση στους Ξανθιώτες ότι «κρατούν» τον δήμαρχο, απέδειξε ότι και θέλει και μπορεί να επιβληθεί στην παράταξη.
Όλα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η περίοδος χάρητος τελείωσε και ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει το πρόγραμμα του και να το επιβάλλει μέσα στην παράταξη του.
Οι δηλώσεις του σήμερα στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα» μπορεί να ήταν ήρεμες, μεστές και κυρίως προσεχτικές, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην παράταξη του ότι αυτός είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού και ότι όσοι δεν θέλουν μπορούν να κατέβουν από το καράβι.
Μία ξεκάθαρη θέση όπου πλέον οι ενδοπαραταξιακοί του αντίπαλοι ή δελφίνοι καλλίτερα, θα σκεφτούν πολύ για να εναντιωθούν και να απειλήσουν την συνοχή της παράταξης του.
Από εδώ και πέρα ο Χ. Δημαρχόπουλος φέρει ακεραία την ευθύνη για την λειτουργία του δήμου, και την υλοποίηση των πολιτικών του. Όπως βεβαίως και θα πάρει τα εύσημα σαν ηγήτορας αυτής της παράταξης αν το έργο του είναι θετικό και κυρίως, πλέον, φέρει την ευθύνη της πολιτικής του οντότητας μετά και την ατυχή απομάκρυνση του Α. Κοντού και αυτό γιατί η στήριξη του πρώην Υπουργού στο πρόσωπό του, ήταν δεδομένη και άρα δημιουργούσε πολιτικές υποχρεώσεις. Τώρα πλέον, δεν θα μπορεί ο Δημαρχόπουλος να επικαλεστεί κάτι τέτοιο.
Εκτός από τον Π. Ταρενίδη ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τον Δημαρχόπουλο, ο ίδιος είναι μόνος και κρατά το τιμόνι των πολιτικών του επιλογών καθώς και έχει ακεραία την ευθύνη αυτών.

Α.Π.