Ένα καίριο ερώτημα που επί σειρά μηνών θέταμε στον πρώην αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Τσέπελη.
Μάλιστα την ημέρα που ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την Ξάνθη για να γίνει επίτιμος δημότης και να παραστεί στα ελευθέρια της Ξάνθης, τον ρωτήσαμε επισημαίνοντας ότι είναι επικίνδυνο για τους πεζούς να μην φαίνονται οι διαβάσεις.
P1330225
Ο κ. Τσέπελης τότε δεσμεύθηκε παρουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το είχε προγραμματίσει και μάλιστα θα ξεκινούσε, όπως μας είχε πει, από τις διαβάσεις των σχολείων.
Από τότε πέρασαν τρείς βδομάδες και όπως δείχνουν τα πράγματα ο κ. Τσέπελης επειδή προφανώς γνώριζε για τον ανασχηματισμό, προσπαθούσε να πείσει, όπως λένε οι γλώσσες, οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι κακές, μάλιστα όπως μάθαμε, μπήκαν στο κόλπο της πίεσης προς τον δήμαρχο για την παραμονή του κ. Τσέπελη και μερίδα των μέσων ενημέρωσης και από την Κομοτηνή, όπως μαθαίνουμε, αλλά έφτασε η χάρη μας, όπως λένε κάποιοι και από την Αλεξανδρούπολη…λένε τώρα. Αλήθεια ή ψέματα εγώ δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω… Πάμε όμως στο προκείμενο. Ο κ. Τσέπελης δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινούσε από τα σχολεία. Την Παρασκευή το πρωί, διαβάσαμε στο Xanthinea ότι είχαμε ατύχημα στην διάβαση πεζών μπροστά από περιφερειακό σχολείο και συνεργάτης της εκπομπής «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα» κάλεσε τον Ατιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να ενημερώσει τους Ξανθιώτες για το που βρίσκεται το θέμα του βαψίματος των διαβάσεων των πεζών. Ο αξιότιμος κ. Αντιδήμαρχος απάντησε λέγοντας «εγώ σε σας δεν «βγαίνω».
Λυπηθήκαμε γιατί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν καταδέχτηκε να ενημερώσει τους Ξανθιώτες και τίποτε άλλο. Ο κίνδυνος εξακολουθεί να παραμονεύει στις διαβάσεις των πεζών που δεν φαίνονται και οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν τις βλέπουν και έχουν δίκιο, με αποτέλεσμα να μην μειώνουν την ταχύτητα τους με ότι κινδύνους για τους πεζούς αυτό κρύβει. Πόσο άραγε θέλει να γίνει το κακό; Να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για πένταροδεκάρες, όπως λέει ο κ. Φίλης;
Διότι μπροστά σε όλες τις δαπάνες του δήμου Ξάνθης το να βαφτούν-και όχι να ασβεστωθούν- όπως έγινε ποιο μπροστά, οι διαβάσεις των πεζών, είναι όντως «πενταροδεκάρες».
Τελικά δήμαρχε Ξάνθης πότε οι αντιδήμαρχοι σου θα ασχοληθούν με την καθημερινότητα των δημοτών που έχεις κάνει –και πολύ σωστά – σημαία;