Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρη τη χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Μενίδι. Πρόκειται για 40χρονο ο οποίος απεβίωσε μέσα στο πλημμυρισμένο αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής. Οι γιατροί αποδίδουν τον θάνατό του σε πνιγμό.

Εικόνες… αποκάλυψης

Τόσο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, όσο και στην Περιφέρεια σπίτια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν λόγω πλημμυρών, ενώ η κίνηση διεξάγεται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα πολλές περιοχές σε Αττική και ΠεριφέρειαΣτην Αττική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρενέβη για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, στην περιοχή της Ελευσίνας. Λίγο αργότερα, στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων στα Άνω Λιόσια.

Η Υπηρεσία, έχει δεχθεί 585 κλήσεις για απάντληση υδάτων από οικίες σε Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη, Καλλιθέα αλλά και για περιστατικά κοπής δέντρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πετρούπολη, ένας μαθητής παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και «σφήνωσε» κάτω από σταθμευμένο όχημα. Σε εξέλιξη βρισκόταν επιχείρηση απεγκλωβισμού του.

Το πρωί σήμανε συναγερμός στο Καματερό, έπειτα από πληροφορία για κατάρρευση τριώροφης οικίας. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι το οίκημα δεν κατοικείται και ως εκ τούτου δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.