Για επίσκεψη ισχυρού πολιτικού συμβολισμού και ουσίας, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, με αφορμή την έλευση του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου επιβεβαιώνει την ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, τόνισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία σχέση, η οποία εδραιώθηκε στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. – και αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό πεδίο, καθημερινά.

Αλλά αυτή η ειδική σχέση, έσπευσε να σημειώσει, εκτός από πολιτική, είναι και πολιτισμική, καθώς η επίσκεψη του κ. Ολάντ βαθαίνει ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις στο πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό πεδίο.

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του Ολάντ και του κ. Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας ότι επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα της συγκυρίας, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, που αποτελούν παράλληλες διαδικασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2015.

Θα εστιάσουν επίσης, κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, στη συζήτηση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως και στην προώθηση αμοιβαία επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες παράλληλα θα επιταχύνουν την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.