Άργησε ο κ. Κουρουπλής αλλά το κατάλαβε. Κατάλαβε επιτέλους ότι δέν παίρνει άλλο ψαλίδι στις συντάξεις του κοσμάκη και κατ επέκταση τόν θάνατο της αγοράς και φυσικά την μείωση της αγοραστικής δύναμης και φυσικά την μείωση των εσόδων του κράτους.
Πάντως αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα συμπεριφορά της κυβέρνησης δεν το έψαξαν και πολύ αφού ήδη τα προαπαιτούμενα μπήκαν στον “φούρνο” για να ψηθούν και να σερβιριστούν με τις απαραίτητες μειώσεις τών συντάξεων. Το επικουρικό έφυγε από την μέση και ακολουθεί μηραία η σύνταξη. Τα άλλα είναι για να λέγονται.

Π. Κουρουμπλής: Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μειώσεις στις συντάξεις
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Πάνος Κουρουμπλής απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου,

?Οι συντάξεις είναι σε ένα επίπεδο που δεν θεωρώ ότι είναι υψηλό έτσι ώστε να έχει πολλά περιθώρια πολλά για να γίνουν περικοπές?, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην εκπομπή ?καθημερινά? που παρουσιάζουν στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 ο Χρήστος Μάτης και η Νικολ Καζαντζίδου.

Ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι ?πρέπει να δούμε τα ζητήματα των περικοπών με πολύ μεγάλη προσοχή, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια έτσι ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες επιλογές? ενώ προσέθεσε ότι σημερα “η αγοραστική δύναμη του κόσμου είναι στα χαμηλά και η οικονομία, όσες περικοπές κι αν κάνεις για να εχει προοπτική, έχει ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα αγοραστικής δύναμης?.

?Η κατάσταση δεν δημιούργησε θετική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και πρέπει να τα δούμε σε συνεργασία με τους θεσμούς, έτσι ώστε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το οποίο μιλάμε να δώσει προοπτική?, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ?δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση της επιχορήγησης των δήμων?.

?Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα στήριξης των κοινωνικών δομών των δήμων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες με αυτές τις δομές, το κράτος πρέπει διαρκώς να τους στηρίζει γιατί οι δήμοι οικοδομούν το κοινωνικό κράτος?, είπε ο υπουργός.