Συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (15-10-2015) τις πρωινές ώρες, σε δασική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο δράστης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε σε επαρχιακή οδό και τράπηκε πεζός σε φυγή σε δασική έκταση, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος είναι πλαστές.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα (1) ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.