Είδαμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Σδρέβανο Μαρίνο στις μία το μεσημέρι να βαδίζει στον πεζόδρομο της Δαγκλή πάνω κάτω αργά, χαλαρά, χωρίς να δίνει στόχο, σημάδι ότι κάτι ή κάποιον έψαχνε.
Τον πλησιάσαμε την ώρα που μιλούσε με το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ και όση ώρα συνομιλούσε στο κινητό, καταλάβαμε τον λόγο της παρουσίας του στην αρχή της Δαγκλή, ακριβώς πίσω από την Λέσχη Αξιωματικών.
Η μυρουδιά που αναδινόταν σε εκείνο το σημείο από τον αγωγό των όμβριων ήταν έντονη και δυσάρεστη.
Τον ρωτήσαμε και μας είπε ότι έκανε την συνηθισμένη του βόλτα και όταν αισθάνθηκε την δυσοσμία σταμάτησε και πείρε τηλέφωνο το συνεργείο να το ελέγξει μόλις θα έκλεινε η αγορά.
Φύγαμε και αναρωτηθήκαμε πόσοι αντιδήμαρχοι ή πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων κάνουν το ίδιο.
Εμείς τουλάχιστον δεν το αντιληφθήκαμε από τους άλλους στενούς συνεργάτες του δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου, αλλά ούτε και πληροφορηθήκαμε από τους συνδημότες μας αυτού του είδους τις δραστηριότητες από τους υπόλοιπους, πολύ περισσότερο από τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.
Αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι νοιαζόταν έστω και στο ελάχιστο για το καλό της Ξάνθης και την καθημερινότητα των Ξανθιωτών η πόλη θα είχε διαφορετική όψη.
Χωρίς να έχουμε διάθεση να κολακέψουμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ λέμε απλά συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο που απλά θυσίασε την γαλήνη του Σαββάτου, όπου αντί να κάνει δημόσιες σχέσεις όπως όλοι ανεξαιρέτως οι αυτοδιοικτικοί αυτός προτίμησε να ασχοληθεί με το πρόβλημα της πόλης.
Του έχω πει επανειλημμένως ότι δεν κάνει για πολιτικός, έτσι τουλάχιστον όπως μας έχουν συνηθίσει οι επαγγελματίες πολιτικοί του νομού μας, αλλά δεν τον πειράζει. «Εγώ ήρθα να προσφέρω και ποτέ δεν νοιάστηκα αν εσείς οι δημοσιογράφοι με χαρακτηρίσετε πολιτικό ούτε πόσα θα πάρω από αυτήν μου την ενασχόληση». Να σημειώσουμε ότι η αντιμισθία που παίρνει βάσει του νόμου ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ είναι 300 ευρώ γιατί είναι αξιωματικός εν αποστρατεία.
Θα ήθελαν οι Ξανθιώτες και από τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς να νοιάζονται λίγο παραπάνω, αθόρυβα έτσι όπως κάνει ο κ. Σδρέβανος.