H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τις ημέρες 19 και 20 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, παραμονή της εορτής (19-10-2015) και ώρα 18:00, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων.

Ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου και ώρα 09:30, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, θα τελεστεί Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων.

Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.