Η πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων μέλη της νεολαίας του HDP, αποτελεί ακόμη ένα αιματοβαμμένο επεισόδιο στην απόπειρα τρομοκράτησης των αγώνων της Αριστεράς, των δημοκρατικών πολιτών, της νεολάιας και των Κούρδων της Τουρκίας, για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη.
Η δολοφονία των συντρόφων μας δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές και την στιγμή που αστυνομία και παρακράτος εξαπολύουν πογκρόμ σε βάρος των Κούρδων στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, με σαφή πολιτική ευθύνη του καθεστώτος Ερντογάν για την κλιμάκωση της βίας.
Μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση, καθίσταται σαφής η ανάγκη να ενισχυθεί ο αγώνας για ειρήνη και δημοκρατία στη γείτονα χώρα σε διεθνές επίπεδο αλλά και της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονία και την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων πολιτών και οργανώσεων της Τουρκίας. Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του HDP. Οι λαοί δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να παλέψουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα για την Ειρήνη και την Δημοκρατία.
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ