Η εβδομάδα που πέρασε έδειξε ότι μετά από ένα χρόνο στην αντιπολίτευση του δήμου Αβδήρων ο Β. Τσολακίδης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξαπέλυσε μύδρους κατά της διοίκησης του δήμου και ειδικότερα στον δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη ασκώντας σκληρή κρητική.
Απαντώντας ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης προσκεκλημένος της εκπομπής «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» ανέφερε ότι ο δήμος δεν ηλεκτροδοτεί σπίτια δημοτών αλλά είναι υποχρεωμένος να φωτίσει τους κοινόχρηστους χώρους. Από εκεί και πέρα ο κάθε δημότης έχει την ευθύνη να ηλεκτροδοτήσει όταν αδειοδοτηθεί το κτίσμα του.
Έκανε αναφορά στο πιθανό παρασκήνιο που έχει να κάνει με την καταγγελία του κ. Τσολακίδη για συγκεκριμένο δημότη, λέγοντας ότι ο δήμος δεν θα λειτουργήσει με το όποια μεταξύ των δημοτών προβλήματα υπάρχουν.
Μιλώντας για την παρέμβαση του επιτρόπου που δεν πέρασε κάποιες από τις δαπάνες ανέφερε ότι οι λόγοι ήταν καθαρά τυπικοί, διορθώθηκαν, έχουν επανυποβληθεί και είναι θέμα ημερών να εγκριθούν οι δαπάνες. «Δεν καταλαβαίνω τον λόγο των καταγγελιών από την μείζονα αντιπολίτευση. Μήπως θέλει ο κ. Τσολακίδης να μην πληρώνουν οι δημότες δημοτικά τέλη; Μήπως ο κ. Τσολακίδης δεν γνωρίζει ότι μέσω της ΔΕΗ πληρώνονται τα τέλη καθαριότητας και τα δημοτικά τέλη»;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Στην συνέχεια κάνοντας ένα μήνη απολογισμό για την κίνηση αυτό το καλοκαίρι στις παραλίες, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να πάει καλλίτερα τονίζοντας ότι ο δήμος του έχει τρείς γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του. Είπε για τα αναψυκτήρια, για την καθαριότητα στις παραλίες και ότι έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στο οδόστρωμα της παραλίας του Αι Γιάννη μετά τις καταστροφές και δεσμεύθηκε ότι αν προλάβει ο δήμος θα κάνει περισσότερες παρεμβάσεις σε όλο το οδικό κομμάτι Μάνδρας-Αι Γιάννη- Πόρτο Μόλο.
Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το τελείωμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών σχετικά με το κάμπινγκ του Μυρωδάτου για να μπορέσει έτσι και ο επιχειρηματίας να ενισχύσει την επισκεψιμότητα με τις ήπιες παρεμβάσεις του στην περιοχή.

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

Επόμενος στόχος, όπως ανέφερε θα είναι η μετάβαση του στα αρμόδια Υπουργεία συνοδεία τεχνικού κλιμακίου και χωρίς να κρύψει ότι περιμένει σημαντική στήριξη από τον κ. Σγουρίδη, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς με τα Λουτρά της Ποταμιάς, όπου σημειωτέον, αυτά λειτουργού και φιλοξενούν αρκετό κόσμο.
Σκοπός αυτού του ταξιδιού στα συναρμόδια Υπουργεία όπως τόνισε, είναι να αξιοποιηθούν τα λουτρά και είναι σκοπός της δημοτικής αρχής.
Τέλος ο Γ. Τσιτιρίδης ο οποίος εξελέγη με την σημαία της ΝΔ δεν ξεκαθάρισε την θέση του για το ποιόν από τους 4 υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος θα υποστηρίξει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να είναι ενωτικός και να συγκεράσει όλες τις απόψεις που υπάρχουν μέσα στο κόμμα.