Ο Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Χ. Αμανατίδης μιλώντας στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» ανέφερε πώς δεν πιστεύει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα μπορέσει να φέρει κάτι διαφορετικό στην Χώρα. Τα δείγματα τους, σημείωσε, δεν είναι ικανοποιητικά.
Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένος. «Ο κόσμος ακούει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και φεύγει. Δεν μας θέλει ο κόσμος. Μας τιμώρησε, φύγαμε από κοντά του και σίγουρα δεν φταίει σε πολύ μεγάλο βαθμό η αποχή των πολιτών από τις εκλογές γιατί αυτή είναι απ όλα τα κόμματα».
Μιλώντας για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με την επαναφορά τους να δημιουργήσει τον δικό του κομματικό στρατό. «Να φύγουν όλοι οι επίορκοι».
Μιλώντας για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ α καταργήσει τα θρησκευτικά από τα σχολεία είπε ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν προβλέπετε από το Σύνταγμα. Το θέμα αυτό είναι προσωπικό και ο καθένας το χειρίζεται όπως το καταλαβαίνει. Αυτό όμως που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία, δεν μπορεί να καταργηθεί ανάλογα με τα θρησκευτικά πιστεύω του κάθε Υπουργού.
Μιλώντας για το εργαλείο ανάπτυξης του ΕΣΠΑ, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να το απορροφήσει.
Μιλώντας για τα κενά που παρουσιάζονται στα σχολεία, ανέφερε ότι η παιδεία είναι Εθνική υπόθεση και θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να την αντιμετωπίσει έτσι. «Με τερτίπια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν κάνεις πολιτική μέσα από την παιδεία».