“Τεχνική συνάντηση εργασίας για το Μεθοριακό Σταθμό Δημαρίου (Κάθετος Άξονας Ξάνθης- Ε/Β -Σμόλιαν – Φιλιππούπολης)”.

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9/10/2015 μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γεώργιου Παυλίδη συνάντηση εργασίας για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο για την διάνοιξη κατασκευής του δρόμου Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων – – Σμόλιαν – Φιλιππούπολης.
Σ΄ αυτή δρομολογήθηκε η λύση και των τελευταίων τεχνικών προβλημάτων ώστε το επόμενο διάστημα η ελληνική πλευρά να δημοπρατήσει έργα προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ από τα σύνορα προς Δημάριο – Μελίβοια.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ο Νομάρχης του Σμόλιαν και οι συνεργάτες του, εκπρόσωποι του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020, εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού, εκπρόσωποι της αντίστοιχης βουλγαρικής Εταιρείας RΙΑ (Road Infrastructure Agency) και εκπρόσωποι άλλων εμπλεκόμενων αρχών και φορέων επί της συνοριακής γραμμής εκατέρωθεν.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ δήλωσε σχετικά: «Δρομολογείται οριστικά η διάνοιξη του Κάθετου Άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Δημάριο – Σμόλιαν – Φιλιππούπολη. Η απελευθέρωση της Περιφέρειάς μας απ΄ τα κλειστά σύνορα με τη διάνοιξη αυτού του δρόμου ολοκληρώνεται. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποκτά ισχυρή ενδοχώρα και δημιουργείται μια νέα μακρόπνοη προοπτική ανάπτυξης».