Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης σας ενημερώνει ότι τις γιορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο των ελευθερίων της πόλης μας τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνης Μανδρίτης. Ο Γενικός Πρόξενος έφτασε στη πόλη μας στις 9:45 το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2015 κι αφού παρέστη στην δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη, στη συνέχεια παρέστη στη δεξίωση και στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου Δημότη της Πόλης. Παρέστη ακόμη στην επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης και παρακολούθησε την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων, στη συνέχεια παρακάθισε ως καλεσμένος του Δήμαρχου Ξάνθης στο γεύμα που δόθηκε από τον Δήμαρχο στην Σταυρούπολη προς τιμήν του Προέδρου.
Πρόξενος Αντώνης Μανδρίτης
Το βράδυ στις 7:30μ.μ. παρέστη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ως αληθώς» που διενήργησε ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, στο «Π» των Καπναποθηκών και προλόγισε την εκδήλωση.
Πρόξενος παρέλαση
Μετά το πέρας της εκδήλωσης αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη της Ξάνθης, με την υπόσχεση ότι θα επανέλθει σύντομα και θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά όλους τους φορείς της πόλης.