Μιλώντας στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» ο Γιάννης Μπούτος πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι υπάρχουν επίορκοι όπως και σε όλη την κοινωνία και τους επαγγελματικούς κλάδους, όμως, περιμένουμε από την κυβέρνηση να βρει τον βηματισμό της προκειμένου α δούμε τι θα κάνει όχι μόνο στο θέμα των επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.
Τα πειθαρχικά συμβούλια θα πρέπει να συγκροτηθούν και να κρίνουν όσους δεν πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά τους να μην επιστρέψουν. Αυτές οι κυβερνητικές συμπεριφορές εκθέτουν στα μάτια τις κοινωνίας όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό δεν έχει οικονομικό κόστος αλλά πολιτικό. Ποιος θα το πάρει επιτέλους; Αναρωτήθηκε.
«Η παρούσα κυβέρνηση, τόνισε, στερείται σοβαρότητας, όμως κάποια στιγμή πρέπει να κυβερνήσει την Χώρα και να μην ασχολείται με μικροπολιτικά συμφέροντα».
Σχολιάζοντας την δήλωση του ΠΑΣΟΚ που απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ την άμεση κάθαρση ανέφερε ότι αυτό το κόμμα είναι ο πρώτος διδάξας στην κάλυψη αυτών των καταστάσεων χωρίς βέβαια η ΝΔ, από όπου και προέρχεται, να είναι άμοιρη των ευθυνών της.