Όλοι καταλαβαίνουμε την διάθεση μέσω του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης που ασκεί ο Ν. Ανταμ,πούφης, να ελέγξει την δημοτική αρχή στην πιστή εφαρμογή των νόμων και θα κρατήσω την φράση που είπε ο δήμαρχος των Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης που συμμετείχε στην κουβέντα, ότι μάλλον θα πρέπει να προηγούνται τα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων έναντι των ζώων.
Παραδέχτηκε ότι και αυτό το θέμα είναι μέσα στις αρμοδιότητες των δήμων όμως προηγούνται τα σοβαρότερα προβλήματα των ανθρώπων.
***

Έτσι με αυτή την λογική ο Ν. Ανταμπούφης προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν καλλίτερα την δουλειά του ρωτώντας και ξαναρωτώντας για πράγματα που φυσιολογικά έπρεπε να γίνουν όμως…Θα μπορούσε ίσως να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με ποιο ουσιώδη πράγματα όπως αυτά της ανεργίας και πώς θ μπορέσει ο δήμος καλλίτερα να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που είναι κοντά στην ένδεια.
***
Βέβαια ο Φερντούν, από δω το έφερνε από εκεί το έφερνε και όλο στα επιτεύγματα του δήμου και του ιδίου προσωπικά το πήγαινε. Σίγουρα δεν έχει άδικο αφού το θέμα των αδέσποτων σκύλων άρχισε κάπως και ελέγχεται μετά μάλιστα και από την ενίσχυση της δύναμης του τμήματος περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων με τους «πενταμηνήτες».
***
Βέβαια κανένας δεν λέει τι θα γίνει αν αυτοί φύγουν.
***
Τέλος πάντων όλο και θα βρεθεί καμιά πατέντα για να γίνει τσάτρα πάτρα η δουλειά…
***
Αλλά το ποιο ωραία και ίσως έχει δίκιο γιατί αυτή είναι η πρακτική, ο κ. Φερντούν ελπίζει ότι από το ποσό των 800.000 ευρώ που προγραμμάτισε ο δήμος για το κυνοκομείο που οσονούπω θα γίνει η προκήρυξη του έργου, είναι, ο εργολάβος να δώσει καμιά γενναία έκπτωση ούτος ώστε να μην πάνε και τα 800 χιλιάρικα στο κυνοκομείο.
***
Βέβαια προέκυψε ένα θέμα σήμερα αφού παρέμβαση μέσω facebook έκανε οι ομάδα που ασχολείται με τα αδέσποτα σκυλιά και ονομάζεται «αδεσποτούλια» της οποίας τα μέλη ζήτησαν από τον κ. Φερντούν να πάει μέσω του προγράμματος εμβολιασμού και στήριξης των αδεσποτων στα Άβδηρα όπου εκεί φυλάσσονται καμιά εικοσαριά σκυλιά από τους ίδιους, προκειμένου να εμβολιασθούν ή να στειρωθούν, όμως αυτός δηλαδή ο αντιδημαρχος, στύλωσε τα ποδάρια και λέει ότι αυτά τα σκυλιά βρίσκονται εκτός ορίων του δήμου Ξάνθης.
***
Άκουσε όλη αυτήν την κουβέντα ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης και είπε ότι θα δώσει εντολή στην αρμόδια αντιδήμαρχό του την κ. Ρούσου να πάει να ρίξει μια ματιά και μιας και τρέχει και στον δήμο Αβδήρων το ίδιο πρόγραμμα με αύξηση μάλιστα της χρηματοδότησης από την πλευρά του, ελπίζουμε να απαλλαχτεί ο κ. Φερντούν από την πίεση των «αδεσποτουλιών».