Στην επιβολή του ελέγχου των τραπεζών αποδίδει ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος την παύση εκτέλεσης του έργου της οδού μπροστά από το πανεπιστήμιο που θα ενώνει την πλατεία εμπορίου με την Β. Κωνσταντίνου, όπου μάλιστα στο παρελθών, οι «προοδευτικές δημοτικές δυνάμεις», ήθελαν να την μετονομάσουν επειδή έφερε το όνομα βασιλεύς.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, το έργο σταμάτησε για τον παραπάνω λόγω, αλλά, λόγω της αναμενόμενης χαλάρωσης ελέγχου των τραπεζών ο εργολάβος θα συνεχίσει το έργο.
Μάλιστα στην απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, προβλέπει και το γκρέμισμα χτισμάτων που είναι παλιά και βρίσκονται στο παζάρι ακριβώς στην είσοδο από τα συνεργεία του δήμου και πίσω από την πυροσβεστική στην λογική να αυξηθούν, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, οι θέσεις παρκινγκ.
Βέβαια μέσα σε όλο αυτό το πανδαιμόνιο των αναβολών, πρόωρο θύμα αυτής της καθυστέρησης, ένας συμπολίτης μας που στην άκρη των παλαιών κατασκευών διατηρούσε ένα ταβερνάκι με το οποίο έβγαζε το μεροκάματό του πουλώντας αναψυκτικά και κανένα ουζάκι και είναι ο αγαπητός των παζαρτζίδων Α…Κ… (Τα αρχικά είναι τυχαία) ο οποίος είχε την ατυχία το γκρέμισμα των παλιών κτισμάτων να αρχίσει από τα μαγαζάκι του και να μείνει άνεργος μη έχοντας την δυνατότητα να βρει άλλον επαγγελματικό χώρο λόγω έλλειψης πόρων, σημειώνει με παράπονο.
20150919_125308
Καταγράψαμε το παράπονο του και σημειώνουμε ότι όλα εκείνα τα παλαιά κτίσματα που χρησιμοποιούνται στην σειρά και που ο αριθμός αγγίζει τα δέκα, το μοναδικό μαγαζί που κάθε Σάββατο εξυπηρετούσε τους «παζαρτζίδες» ήταν του συνδημότη μας που προαναφέραμε τα αρχικά του.
Δυστυχώς ο εργολάβος, ίσως κατόπιν εντολής του δήμου, δεν ξεκίνησε από τους αποθηκευτικούς χώρους αλλά από το μαγαζάκι του υπερήλικα συνδημότη μας που κάθε Σάββατο έβγαζε, έστω μέχρι να γκρεμιζόταν όλα τα παλαιά κτίσματα ένα κομμάτι ψωμί. Ξεκίνησε ο εργολάβος το γκρέμισμα και εκεί τον έπιασαν τα capital controls, στα μάτησε το έργο και άφησε τον δύστυχο στα γεροντάματα χωρίς μεροκάματο.
Δεν μπορούμε σίγουρα να κατηγορήσουμε την δημοτική αρχή για σκοπιμότητα αλλά, για αδιαφορία προς τον συνδημότη μας που τα βγάζει δύσκολα πέρα.
Τελικά, ακόμη και στις μικρές κοινωνίες αποδεικνύεται ότι είναι πολύ σκληρή η εξουσία.