Το πρώτο χτύπημα των «53» στον πρωθυπουργό ήρθε με αφορμή την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου.
Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της ομάδας των «53», ζητά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά η κα Κατριβάνου αναφέρει πως αισθάνεται βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος. Χαρακτηρίζει άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο twitter του.
Αν ο Τσίπρας νομίζει πώς θα πορευτεί ήσυχα και χωρίς εσωκομματικά «βαρίδια» είναι γελασμένος. Μπορεί να «ξεφορτώθηκε την αριστερή του πλατφόρμα» όμως αυτή άφησε πίσω της τους 53 για να του θυμίζουν ότι δε μπορεί μία αριστερή κυβέρνηση να ανεβάζει στα Υπουργεία όποιον θέλει και μάλιστα με όχι αριστερό παρελθών και «προοδευτικές» ιδέες.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και οι ταλαιπωρημένοι Έλληνες ότι δεν άλλαξε τίποτα αφού κυβέρνηση και κόμμα πάνε χέρι χέρι.
Όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να καταλάβει ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κυβέρνηση κυβερνά όλους τους Έλληνες και όχι μόνο τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν.
Λέτε να μας οδηγήσει εκ νέου στις κάλπες ο κ. Τσίπρας για να «ξεφορτωθεί» και τους 53;
Το μέλλων θα το δείξει.