Το έχουμε πει επανειλημμένα και το έχουμε γράψει άπειρες φορές ότι όσο η ύφεση υφίσταται και τα μεροκάματα είναι λειψά τόσο θα ανεβαίνει το έγκλημα στην περιοχή μας.
Αφορμή για την επανάληψη αυτής της επισήμανσης είναι το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος από το Πετροχώρι, μόλις 40 ετών, πίσω από το εργοστάσιο ζάχαρης όπου βρισκόταν ο βιολογικός καθαρισμός σε μία τάφρο περίπου 2,5 με 3 στρέμματα, έστησε ολόκληρη χασισοφυτεία που έφτανε για να «μαστουρώσει» όλη την επικράτεια.
Και ο όσο οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση.
Σε λίγο θα βρίσκουμε χασισοφυτείες ακόμη και στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Το πρόβλημα έχει να κάνει με το άνοιγμα δουλειών στην περιοχή μας και οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τα ναρκωτικά και τα παίζουν όλα για όλα, όπου τις περισσότερες φορές, καταλήγουν στις φυλακές και πριν το κακό μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, οι κυβερνόντες, ας σκεφτούν πώς τα κλειστά νεκρά εργοστάσια της Ξάνθης, μπορούν να γίνουν, εκτός από άντρα παρανομίας χώροι δουλειάς.
Απλώς οι κυβερνόντες να ασχοληθούν λίγο με το πρόβλημα και να πάψουν να συζητούν δημοκρατικά και ατελέσφορα.
Όπως αυτή η συγκεκριμένη κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις και καρατομεί Υπουργούς που δεν κλείνουν ούτε 24 ώρες στα Υπουργεία τους λόγω κομματικών πιέσεων, ας πάρει και αποφάσεις ανάτασης της οικονομίας χωρίς πολλές κουβέντες. Η συνταγή είναι μια, άλλωστε, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις.