Τι χρειαζόμαστε:
5 μικρές πατάτες (ή 2 μεγάλες)
1/2 πρ. πιπεριά
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 κονσ. τόνο
1 σκελίδα σκόρδο
άνηθο
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε τις πατατούλες (είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μικρές) και τις βράζουμε. Τρυπάμε με πιρούνι για να καταλάβουμε αν μαλάκωσαν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ίσα για να πιάνονται, και τις ξεφλουδίζουμε.
Ρίχνουμε σε μπολ και λιώνουμε με το πιρούνι (ποτέ στο multi οι βραστές πατάτες, γίνονται λάστιχο).
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τον τόνο καλά στραγγισμένο, αλάτι-πιπέρι και λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Σε βαζάκι χτυπάμε το χυμό και ξύσμα λεμονιού μαζί με μαγιονέζα, μουστάρδα και λάδι και προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα ανακατεύοντας να γίνει ομοιόμορφη και ρευστή.
Λεμόνι βάζουμε και περισσότερο αν μας αρέσει!
Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, μέσα σε τάπερ ώστε να είναι έτοιμη να την πάρουμε μαζί μας για πικ νικ!