Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η Χώρα οδηγήθηκε στις εκλογές οι φιλοξενούμενοι στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα» Γ. Κολλάρος από το ΚΚΕ, Ιγνατιάδης Γ. πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης και Χατζησάβας Σ. υποψήφιος βουλευτής με ΚΚΕ (μλ) – Μ-Λ ΚΚΕ, ανέφεραν.
Ο Γ. Κολάρος ανέφερε ότι αυτό ήταν μία παραγγελία της Μέρκελ και η χώρα θα παραμείνει σταθερά στην φτώχια προκειμένου να οικονομάνε οι γνωστοί κεφαλαιούχοι εντός και εκτός της Ελλάδας.
Στην συνέχεια ανέφερε ότι έρχεται και άλλο μνημόνιο και κάλεσε τους πολίτες να εμποδίσουν όλο αυτό με την αντίσταση.
Τέλος κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να βγει βουλευτής από την περιοχή μας γιατί μέχρι σήμερα την ευθύνη της ΑΜΘ την είχαν οι βουλευτές που εκλέχθηκαν στην Θεσσαλονίκη.
Στην συνέχεια ο κ. Ιγνατιάδης ανέφερε ότι η ΝΔ δεν ήθελε εκλογές και ενώ η χώρα ήταν σε ανοδική πορεία ο κ. Τσίπρας την οδήγησε σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας, σημείωσε, ανέτρεψε την κυβέρνηση και με την ανάληψη της διοίκησης της Χώρας την διέσυρε, έκλεισε τις τράπεζες, κατέστρεψε τα νησιά μας, χρεοκόπησαν οι επιχειρήσεις λόγω των capital control και έφερε ένα πολύ βαρύ τρίτο μνημόνιο.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί ο κόσμος να ψηφίσει την ΝΔ απάντησε λέγοντας ότι η ΝΔ δεν λαϊκίζει και λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Τέλος, κάλεσε τον λαό της Ξάνθης να δώσει την πρωτιά στην ΝΔ γιατί ξέρει να παλεύει έντιμα και χωρίς να τάζει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.
Ο κ. Χατζησάβας ανέφερε ότι με αυτές τις εκλογές ολοκληρώνεται ο κύκλος και την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις του συστήματος και αυτήν την επίθεση των κέντρων εξουσίας ζητούν να την νομιμοποιήσουν με την ψήφο του λαού.
Ακολούθως ο κ. Χατζησάβας αναφέρθηκε στο τρίπτυχο του συνασπισμού των κομμάτων που λέει αντίσταση, αγώνας και αντιπαράθεση.