Εκλογές με λίστα λοιπόν. Άλλη μια χαμένη ευκαιρία να αναδειχθούν κάποιοι άνθρωποι εκτός κομματικής γραμμής. Κάθε κανόνας φυσικά έχει και τις εξαιρέσεις του, από τις οποίες αναμένουμε να ξεχωρίσουν.

Εν μέσω μιας τραγωδίας, αυτής των Σύριων μεταναστών, μια κατάσταση την οποία οι κομματικοί μηχανισμοί εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν, στοχεύοντας και πάλι να υφαρπάξουν τη ψήφο μας. Γηγενείς των νήσων και μετανάστες ζούνε το δικό τους γολγοθά , η υπηρεσιακή κυβέρνηση των περίπου 20 ημερών έχει άλλες προτεραιότητες ( προαπαιτούμενα συμφωνίας, κονδύλια ΕΣΠΑ , ΔΕΘ κτλ ), διότι φυσικά το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Δυστυχώς τα θέμα έχει διεθνείς διαστάσεις, ενώ το πλέον απαισιόδοξο είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνες Ευρωπαϊκές δυνάμεις , οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διόγκωση του τεράστιου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος αδυνατούν να δράσουν, προστατεύοντας συμφέροντα.

Το μνημόνιο 3 ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας από εμάς να το ονομάσει, θα μπει περισσότερο στη ζωή μας μετά τις εκλογές. Η καλοκαιρινή περίοδος τελείωσε, η χαλαρότητα παραδίδει τη σκυτάλη στην κανονικότητα. Η κυβέρνηση που θα προκύψει, κυβέρνηση συνεργασίας κατά τα φαινόμενα είναι βέβαιο για μένα πως δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ταλαιπωρημένου την τελευταία 6ετία Έλληνα. Το μη χείρον βέλτιστον δηλαδή και άντε να βρούμε ποιο είναι αυτό. Ο πολιτικός κόσμος δίχασε το λαό, απαξίωσε στον υπέρτατο βαθμό τη γενέτειρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο κατά τα άλλα σαθρό οικοδόμημα της Ε.Ε

Στην Ξάνθη μας , με τις ιδιαιτερότητες που όλοι γνωρίζουμε, ρυθμοί ανάπτυξης δεν υφίστανται και το μόνο που μας κρατά όρθιους είναι το πολιτιστικό μας υπόβαθρο. Καλούμαστε να εκλέξουμε τους 3 βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στο νέο κοινοβούλιο, με την ελπίδα να έχουν συμμετοχή, προτάσεις και αποτελεσματικότητα, βοηθώντας μας έτσι να βγούμε από το τέλμα στο οποίο έχουμε υπεισέλθει. Μονοπάτια δύσκολα, το παρελθόν έχει δείξει ότι «κινούμαστε» γύρω από τα ίδια πρόσωπα, κάτι που εν πολλοίς κατά την άποψη μου είναι η πηγή της στασιμότητας που βιώνουμε. Ο καθένας μας κρίνεται για τις ικανότητες ή την ανεπάρκειά του.

Επιπρόσθετα, να επισημάνω ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα για τα χρήματα που έχει διαθέσει ο κρατικός μηχανισμός στα κόμματα που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ. Την ώρα μάλιστα που οι συντάξεις μειώθηκαν, τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης δεν έχουν πιστωθεί (από τον Φεβρουάριο) τους δικαιούχους, η ανεργία αγγίζει το 25%, ειδικότερα δε στους νέους καλπάζει. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ; Οι πολιτικοί, οι τεχνοκράτες, οι κυβερνήσεις συνεργασίας , ο ΣΥΡΙΖΑ , η ΝΔ;

Κλείνοντας, νομίζω ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει το γνώθι σ’ αυτόν για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και το «κουσούρι» πλησίον των εκλογών να ξεχνά, κάποιοι να συστρατεύονται με το κόμμα που θεωρούν «οικογένειά τους» και άλλοι ακόμη χειρότερα να φανατίζονται. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ λοιπόν, οι εκλογές θα παρέλθουν, ελπίζοντας πως δεν θα τις ξαναβρούμε σύντομα μπροστά μας. Ο τόπος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις που απαιτούν χρόνο, κανένας ότι και να υποσχεθεί δεν μπορεί να κάνει θαύματα .Καλό θα είναι να το έχουμε υπόψη μας όλοι αυτό, ανεξάρτήτα από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις!

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ