Σχολιάζοντας ο γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης την ανακοίνωση και την απομάκρυνση από τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη του πρώην βουλευτή Δ. Σαλτούρου, ανέφερε ότι όλοι ήθελαν να είναι πρώτοι στο ψηφοδέλτιο και κανένας δεν έκανε πίσω.
Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι την ώρα που η Ν.Ε. του κόμματος εξέταζε τις υποψηφιότητες εμφανίστηκε ο κ. Σαλτούρος και δήλωσε στα τοπικά όργανα του κόμματος ότι πείρε εντολή από τα κεντρικά να κάνει δικό του ψηφοδέλτιο. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε, σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτό.
Μάλιστα ο κ. Αμανατίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της XanthiTimes.gr ότι αυτός και πολλά από τα στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμοι να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αν ο κ. Σαλτούρος διαμόρφωνε το ψηφοδέλτιο σύμφωνα με τις επιθυμίες του.
Επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου. «Το ψηφοδέλτιο θα είναι έτοιμο με όλες τις υποψηφιότητες σταλμένες στα κεντρικά από την Ν.Ε. την Πέμπτη το αργότερο.
Ερωτηθείς αν σαν κομματική οργάνωση θα ζητήσει ακόμη και την στήριξη του κ. Σαλτούρου προκειμένου το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης να διεκδικήσει την τρίτη έδρα, ανέφερε ότι δεν θα συζητήσει με τους υβριστές του, όμως δεν θα έχει πρόβλημα να ζητήσει την στήριξη από τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, σημειώνοντας ότι η πολιτική είναι ίδια και ότι απλά τα πρόσωπα αλλάζουν.