Η ομάδα αποτελεί ένα ασφαλές και δημιουργικό πλαίσιο προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας.
Οι εργασίες της ομάδας θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016,.
Στην ομάδα θα δουλέψουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν, τα εμπόδια μας στην επαφή, θα διερευνήσουμε τους τρόπους μας να υπάρχουμε και να δρούμε περισσότερο αποτελεσματικά. Η ομαδική θεραπεία διευκολύνει την κατανόηση του εαυτού και την κάθαρση μέσα από την δημιουργική αυθεντική αλληλεπίδραση και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο.
Με την καλύτερη επίγνωση πλευρών του εαυτού μας, την νοηματοδότηση των εμπειριών μας και την απελευθέρωση εγγενών ικανοτήτων μας θα κινηθούμε προς την αυτογνωσία και την ολοκλήρωση.
Θα βασιστούμε στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους
Παράλληλα θα λειτουργήσει και Ομάδα Διαχείρισης Άγχους. Το άγχος μπορεί να μας κινητοποιήσει μπορεί όμως και να μας εμποδίζει να δράσουμε και να είμαστε λειτουργικοί στην καθημερινότητα μας. Για την αντιμετώπιση του είναι βοηθητικό να αναγνωρίσουμε τις πηγές του, να συνειδητοποιήσουμε τι εξυπηρετεί, να δούμε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη συμπεριφορά μας και πως μπορούμε να τα αλλάξουμε, να έχουμε καλύτερη αυτοεικόνα και μηχανισμούς αυτοϋποστήριξης.

Στην Ομάδα, μέσα σε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον, θα στοχεύσουμε στην κατανόηση του άγχους, στην νοηματοδότηση των εμπειριών αυτών, στη συναισθηματική ενδυνάμωση, στην αναζήτηση τρόπων διαχείρισης και ανακούφισης από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην ομάδα:
• 6947605065, ssechlidou@gmail.com, Σταυρούλα Σεχλίδου, Ψυχολόγος, Κοιν. Λειτουργός, Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt
• και στα τηλέφωνα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 25410-26635, 25410-29282.

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Κτήριο 1 – Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων, τηλ.: 25410 29282, fax.: 25410 62086
Κτήριο 2 – Καπνεργατών 9, τηλ.:25410 26635, fax.: 25410 84647 Τ.κ. 67 100, Ξάνθη,
Web: www.fthrace.gr blog: fthrace.blogspot.com
email: info@fthrace.gr – fthrace@otenet.gr

Γιατί να ασχοληθεί ένα παιδί δημοτικού με τα αρχαία ελληνικά ή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Όχι φυσικά για να τα δει ως κάτι νεκρό, δυσνόητο και μακρινό αλλά για να τα φέρει κοντά του, στα μέτρα του, να νιώσει την αξία τους και να μάθει να τα αγαπάει.

Αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε στο Ειδικό Τμήμα Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Φτιάχνουμε πρωταρχικά μια παρέα παιδιών που μέσα από ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις (αφηγήσεις, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές κ.ά.) έρχονται σε επαφή με την αρχαία Ελλάδα μέσα από τη γλώσσα της και τις εκφάνσεις του πολιτισμού της.

Ελάτε κι εσείς, για να ανακαλύψουμε μαζί ποιοι ήταν αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες, τι γλώσσα μιλούσαν, τι έλεγαν, τι έκαναν και τι μας άφησαν!

Υπεύθυνη τμήματος: Νατάσα Μιχαηλίδου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος-ξεναγός

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410 26635 και 25410 29282.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΡΩΣΙΚΗΣ
http://www.imxa.gr e-mail: imxa@imxa.gr

Το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (Ι.Μ.Χ.Α.) συνεχίζει τον κύκλο των ιδιαίτερα επιτυχημένων δραστηριοτήτων του στην Ξάνθη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Η πολύ σημαντική αυτή συνεργασία φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της μορφωτικής σκευής όλων μας και στη διεύρυνση του γλωσσικού μας ορίζοντα και του επικοινωνιακού μας σύμπαντος.

Στους πανέμορφους και λειτουργικόυς χώρους του Πολιτιστικού Πολυχώρου της Καπναποθήκης ΅Π΅, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα λειτουργήσουν την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16 τμήματα ενηλίκων για την εκμάθηση της βουλγαρικής, της ρωσικής και της τουρκικής γλώσσας (αρχαρίων και προχωρημένων). Οι σπουδές διαρκούν 4 ανεξάρτητες ακαδημαϊκές χρονιές με απογευματινά μαθήματα των 2 διδακτικών ωρών δύο φορές την εβδομάδα.

Κάθε ακαδημαϊκό έτος αντιστοιχεί σε ολοκληρωμένο επίπεδο γλωσσομάθειας. Τα νέα τμήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 και θα λήξουν αρχές Ιουνίου 2016.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και ισχύουν έπειτα από απόφαση του ΙΜΧΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ για όλο το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και του Ελληνικού Στρατού.

Tο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (I.M.X.A.) ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953.

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Ασχολείται με τη μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού των βαλκανικών χωρών κατά τη νεότερη και σύγχρονη περίοδο. Tο εκδοτικό έργο του Ιδρύματος περιλαμβάνει 300 περίπου τίτλους επιστημονικών μονογραφιών και τις περιοδικές εκδόσεις Bαλκανικά Σύμμεικτα, στην ελληνική γλώσσα, και Balkan Studies, από τις πιο έγκυρες ξενόγλωσσες περιοδικές εκδόσεις με διεθνή απήχηση στο είδος της. Στο διεθνή χώρο, το IMXA έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο δίκτυο επαφών και συνεργασίας με διάφορα ανώτατα επιστημονικά κέντρα, με τις Aκαδημίες Eπιστημών και πανεπιστημιακές σχολές των βαλκανικών χωρών και με αντίστοιχα ερευνητικά ιδρύματα άλλων χωρών. Αποτέλεσμα της παραπάνω συνεργασίας είναι η διοργάνωση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, πολλών διμερών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.
Εδώ και 40 συνεχόμενα έτη το Ίδρυμα διοργανώνει το Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού (International Summer School), κάθε Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει προσφέρει σε χιλιάδες αλλοδαπούς την ευκαιρία όχι μόνο να καλλιεργήσουν τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας και, ιδιαίτερα, της Βόρειας Ελλάδας.
Η Σχολή Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής του ΙΜΧΑ, που λειτουργεί από το 1963 και επί χρόνια υπήρξε η μόνη στο είδος της σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, έχει ως έργο τη διδασκαλία όλων των βαλκανικών γλωσσών και επιπλέον της ρωσικής, της τσεχικής, της πολωνικής, της ελληνικής για αλλοδαπούς και της αραβικής. Εκτός όμως από το καθαρά διδακτικό της έργο, στόχος της είναι και η γνωριμία των σπουδαστών με τον πολιτισμό και τα γράμματα των αντίστοιχων χωρών. Για το σκοπό αυτό οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδηλώσεις και ημερίδες αφιερωμένες σε συγκεκριμένες χώρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10.00-14.00 ΚΑΙ 18.00-21.00
Πληροφορίες: 2541029282, 2541026635