Εξήρε το γεγονός, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης Λοίζος Σερραίος, ότι στις υποψηφιότητες για τις εκλογές ήταν πολλοί οι υποψήφιοι πράγμα που αποδεικνύει το ενδιαφέρων των μελλών να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο σύλλογος.
Στην συνέχεια της κουβέντας μας, τόνισε πώς ο κυνηγετικός σύλλογος της Ξάνθης είναι αναγνωρισμένος από το δασαρχείο, κάνει ανακριτικό έργο ενώ το ταμείο του, ελέγχεται από τα όργανα του κράτους και ότι είναι σε πολύ στενή συνεργασία με τις Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΥΠΑΑ.
Χαρακτήρισε τους κυνηγούς πραγματικούς οικολόγους ξεκαθαρίζοντας ότι η διαφορά με τους άλλους «δήθεν» οικολόγους είναι ότι τα μέλη τους νοιάζονται πραγματικά για το περιβάλλον και αιτιολογώντας το είπε ότι αν δεν υπάρχει περιβάλλον για την δραστηριότητα τους τότε δεν υπάρχει και λόγος για να την ασκούν.
Σημείωσε ότι η ρυθμιστική απόφαση αυτή δηλαδή που καθορίζει τα του κυνηγιού άργησε να βγει και χάριν στις παρεμβάσεις της ομοσπονδίας οι τροποποιήσεις που έγιναν δεν είναι πολλές.
Το κόστος, όπως σημείωσε για την έκδοση αδείας είναι, για την τοπική άδεια 116 ευρώ, για την Περιφερειακή 136 και για όλη την επικράτεια 166 ευρώ.
Μιλώντας για την επικινδυνότητα των όπλων και όχι μόνον των κυνηγετικών, συνίσταται στο γνωμικό ότι τα άδεια όπλα σκοτώνουν.
Σημειώνοντας ότι τα όπλα τα οποία θεωρητικά είναι άδεια αλλά σκοτώνουν συνίσταται στο γεγονός ότι πρέπει οι χειριστές τους να κρατούν τους κανόνες ασφαλείας τόσο κατά την διάρκεια του κυνηγιού αλλά και κατά την διάρκεια που το όπλο κρατείται στο σπίτι, τονίζοντας πώς τα ατυχήματα που γίνονται με τα όπλα δεν γίνονται απαραίτητα από κυνηγούς, στην λογική ότι μπορεί ο κάθε πολίτης όταν πληρεί τις προϋποθέσεις ψυχικής και νοητικής υγείας, να έχει όπλο.
Στην συνέχεια ο κ. Σερραίος τόνισε ότι γίνονται σεμινάρια πάνω σε αυτά τα ζητήματα στους κυνηγούς.
Τέλος ανέφερε ότι γίνεται σημαντικό έργο και στην διατήρηση του οικοσυστήματος με παρεμβάσεις, όπως δημιουργώντας σπαρμένες εκτάσεις για να έχουν τροφή τα είδη που είναι προς κυνήγι και με απαγορεύσεις των κυνηγετικών περιόδων διαφυλάσσεται αυτή η ισορροπία, σημειώνοντας ότι μέλη του Συλλόγου συμμετέχουν στην προστασία του περιαστικού δάσους αλλά ενημερώνοντας τις αρχές ακόμη και για παράνομη αμμοληψία.