Μου είπε φίλος προχθές στην κουβέντα ότι αυτά που γράφει ο τοπικός τύπος και λέγονται ή βλέπονται στις περιφερειακές τηλεοράσεις στα ραδιόφωνα ή στο διαδίκτυο αφορούν 300 Ξανθιώτες όλους κι όλους, οι υπόλοιποι, κοιτάζουν το ζόρι τους.
Δεν θα συμφωνήσω με τον φίλο που είπε αυτό και ο λόγος είναι προφανέστατος. Αν οι Ξανθιώτες και γενικότερα οι πολίτες αυτής της Χώρας διάβαζαν, άκουγαν και μετρούσαν αυτά που γράφονται και λέγονται, τότε ίσως η εικόνα της Ξάνθης και γενικότερα του Νομού θα ήταν άλλη, κυρίως όμως, της Χώρας που αυτή βολοδέρνει σαν ακυβέρνητο καράβι σε ανταριασμένο πέλαγο έτοιμο να τσακιστεί στα βράχια.
Άρα αν οι πολίτες ήταν ενημερωμένοι πολύπλευρα, όχι κομματικά – το ζήσαμε και αυτό- και έκαναν σοβαρές επιλογές, δεν θα βρισκόμασταν τώρα σε αυτόν τον τυφώνα.
Άρα αγαπητέ φίλε που λες ότι αυτά που γράφονται και λέγονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν αφορούν μόνο 300 Ξανθιώτες, που είτε είναι πολιτικοί είτε είναι ο στενός τους πυρήνας. Αφορούν πάνω από 100.000 πολίτες που η ζωή τους καθορίζεται είτε το θέλουν είτε όχι από αυτούς τους 300. Δυστυχώς ο ωχαδερφισμός την ώρα που καταρρέουν τα πάντα καλά κρατεί.
Να δω πότε και εμείς σαν πολίτες, θα αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες επιλογής των πολιτικών.