Το θέμα των αδέσποτων στην Ξάνθη μπήκε στην συζήτηση με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Φερντούν μετά από καταγγελίες συνδημοτών μας στην εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» στο XANTHI CHANEL.
Ο κ. Φερντούν σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή και στείρωση των αδέσποτων σκυλιών αλλά η σχετική νομοθεσία δεν δίνει μεγάλα περιθώρια γιατί αυτά πρέπει να επιστραφούν συμφωνα με αυτή στο φυσικό τους περιβάλλον.
Απαντώντας σε πρόταση τηλεθεάτριας η οποία ζήτησε να ορίσει ο δήμος της Ξάνθης ένα οικόπεδο περιφραγμένο όπου εθελοντές φιλόζωοι θα φρόντιζαν τα αδέσποτα ανέφερε ότι ο νόμος δεν το προβλέπει.
Σε παρέμβαση άλλου τηλεθεατή που ανέφερε ότι στην Αλεξανδρούπολη δεν είδε αδέσποτα ο Αντιδήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι πιθανών να χρησιμοποιούνται άλλοι τρόποι απομάκρυνσης των αδέσποτων ξεκαθαρίζοντας ότι ο δήμος Ξάνθης δεν θα καταστρατηγήσει την νομιμότητα.
Η μόνη λύση σημείωσε, είναι το κυνοκομείο και όταν λέχθηκε ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο, 800.000ευρώ, ανέφερε ότι απεναντίας είναι πολύ μικρό στο έργο που πρόκειται να γίνει αλλά όπως τόνισε θα αργήσει λόγω της έλλειψης ρευστότητας.
Σημείωσε ότι στο νέο κυνοκομείο θα υπάρξει χώρος αναψυχής για τους μικρούς επισκέπτες καθώς επίσης θα γίνονται υιοθεσίες σκύλων.
Στην συνέχεια ζήτησε από τους συμπολίτες μας να επικοινωνούν με τον δήμο και ιδιαίτερα με το τμήμα αδέσποτων όπου υπάρχουν σκυλιά δίπλα σε σχολεία να περισυλλέγονται.
Επίσης σημείωσε ότι μια πολύ καλή ανάσα στον έλεγχο των αδέσποτων θα είναι η πρόσληψη πενταμηνητών όπου το τμήμα της καθαριότητας θα μπορέσει άνετα να «βγάλει» τις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνδημότες μας.