Την πλήρη αντίθεση του εξέφρασε ο Ηρακλής Ζωγράφος αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων ΑΜΘ για την επιβολή του ΦΠΑ επιλεκτικά στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Ο κ. Ζωγράφος φιλοξενούμενος του Α. Παυλικιάνου στην εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό Xanthi Chanel εξέφρασε την πεποίθηση του λέγοντας ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε με αυτόν τον επιλεκτικό τρόπο εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα παρ όλο που από το 97 Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν επιτρέπει την επιβολή ΦΠΑ, σημειώνοντας ότι χωρίζει σε δύο ταχύτητες την ιδιωτική εκπαίδευση απαλλάσσοντας τα ιδιωτικά σχολεία, τα ΚΕΚ και τα ιδιαίτερα μαθήματα, τονίζοντας ότι είναι βέβαιο πώς είναι δάκτυλος του «λόμπι του Σχολαρχείου».
Αυτό, όπως σημείωσε, χτυπά και πάλι την μικρομεσαία επιχείρηση που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και ο άμεσος αντίκτυπος αυτής της νομοθέτησης της κυβέρνησης θα είναι να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις και να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο πάνω από 800 εργαζόμενοι καθηγητές και συνεργάτες των φροντιστηρίων, κάτι που τονίστηκε στην Γενική Συνέλευση των φροντιστών η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο οι μέχρι τώρα συναντήσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων με το Υπουργείο Οικονομικών και Παιδείας, κινούνται προς την θεραπεία του προβλήματος και την τελική απαλοιφή.
Ο κ. Ζωγράφος μιλώντας για την αναγκαιότητα των φροντιστηρίων, ανέφερε ότι αυτά υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα συμμετέχει στην 11μελή Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με τρία μέλη Φέρνοντας σαν παράδειγμα χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Αμερική, στηρίζουν τους οικονομικά αδύναμους μαθητές με το εκπαιδευτικό κουπόνι καταβάλλοντας δηλαδή δίδακτρα στα φροντιστήρια προκειμένου να στηριχτούν οι αδύνατοι οικονομικά μαθητές και αυτό είναι ένα αίτημα των φροντιστηρίων προς την Χώρα μας, όπως επίσης να εκπίπτει από την φορολογία η απόδειξη δαπάνης για τα φροντιστήρια.