Την αντίθεση τους σε πρόωρες εκλογές εξέφρασαν τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού της Ξάνθης Α. Αντωνιάδης και Άρης Σαββίδης προσκεκλημένοι του Α. Παυλικιάνου στην εκπομπή «ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» μεταφέροντας την γενική πολιτική γραμμή των κομμάτων τους.
Ο κ. Α. Αντωνιάδης εξέφρασε την γνώμη ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές στην Χώρα αν δεν τελειώσει η διαδικασία της συμφωνίας, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι τα εσωκομματικά του προβλήματα εμποδίζουν την άσκηση της διακυβέρνησης της Χώρας.
Στον αντίποδα ο κ. Άρης Σαββίδης αφού ξεκαθάρισε ότι το πεπόνι και το μαχαίρι κρατά ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε μία κυβέρνηση Εθνικού σκοπού για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.
Πάντως μπορεί τα στελέχη των κομμάτων, ο καθένας καθαρά για δικούς του πολιτικούς λόγους και σχεδιασμούς να μην θέλει την προσφυγή της Χώρας στις κάλπες όμως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψη τις αντοχές του Ελληνικού Λαού οι οποίες πλέον οδεύουν προς το τέλος και οι κοινωνικές αντιδράσεις και μέσα στο Φθινόπωρο, όταν κληθεί να πληρώσει όσα υπέγραψε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τότε υπάρχει το ενδεχόμενο η έκρηξη του Λαού να είναι τόσο μεγάλη που τότε οι πολιτικές δυνάμεις που θεωρητικολογούν τώρα, θα βρουν τον λαό μπροστά τους.