Αυτή την πανέμορφη φωτογραφία της Κεντρικής πλατείας της Ξάνθης, και ευχαριστούμε την συνεργάτιδα της Xanthitimes.gr κ. Κατερίνα, μπορεί κανείς να την δει μόνο από την πλευρά του δημάρχου και την διάθεση του. Μην ξεχνάμε πώς το γραφείο του είναι σχεδόν μέσα στην πλατεία.
Αν προσπαθήσουμε να «διαβάσουμε» μέσα από αυτήν την φωτογραφία την διάθεση του δημάρχου, σίγουρα κάπου θα καταλήξουμε. Κρατήστε όποια ανάγνωση θέλετε.
Πρώτη ανάγνωση: Παραπέμπει σε έναν ρομαντισμό των παιδικών χρόνων όπου τότε όπως όλοι οι νέοι άνθρωποι της εποχής του, ήθελαν μία πλατεία μισοσκότεινη με πολλές πράσινες οάσεις που χρησιμοποιούνταν κυρίως για να «φωλιάσουν» τους νεανικούς τους έρωτες.
Αν το δει κανένας από αυτήν την σκοπιά θα δικαιώσει τον Δήμαρχο για την επιλογή του να μην την φωτίσει την πλατεία, στηρίζοντας έτσι ίσως τον νεανικό πληθυσμό που συμπορεύεται με τον ρομαντισμό.
Δεύτερη ανάγνωση: Αν όμως το δει με την ματιά του σκεπτόμενου Ξανθιώτη, του γονιού, του επαγγελματία που θέλει το μαγαζί του να είναι φωτισμένο, του αστυνομικού που δεν θέλει να συμβούν «ντράβαλα», τότε σίγουρα τον Δήμαρχο και τον Τσέπελη, πάνε πακέτο οι δύο τους σε παρεμβάσεις όπως ο φωτισμός της πλατείας, θα τους λούσει κρύος ιδρώτας. Βέβαια πρέπει να διαθέτει κανείς και λίγη ευαισθησία για να τον αγγίξουν τέτοια συναισθήματα.
Υπάρχει και μία Τρίτη ανάγνωση που καλλίτερα να μην την γράψουμε για να μην ξυπνήσουμε ζωώδη ένστικτα υπανθρώπων.
Δική μας ανάγνωση. Πήγαινε Τσέπελη να φωτίσεις την πλατεία πριν μας βρει κανένα κακό.