Το «καυτό» της αποτύπωμα άφησε η πύρινη λαίλαπα στην περιοχή μας ξεκινώντας από την πυρκαγιά στην Σαμοθράκη και αφήνοντας τα σημάδια της στην περιφέρεια της Ξάνθης και μέσα στο κέντρο της.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Βίτσα Αθανάσιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς Δημήτριο, όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τέθηκε επί ποδός εξ αιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον δρόμο που ενώνει το δυτικό κομμάτι του νησιού προς την Χώρα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η περιοχή ήταν δύσβατη και κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Κάηκαν καλλιέργειες και ένα κομμάτι δάσους γύρω στα 2000 στρέμματα.
Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνεψαν άνθρωποι.
Στην φωτιά συνέδραμαν τα 6 πυροσβεστικά οχήματα που στελεχώνουν τον τοπικό σταθμό Πυροσβεστικής με τους ανάλογους άνδρες.
samothraki-5
Παρόντες ο μηχανισμός του δήμου και τα μηχανήματα που κατέφθασαν από την Αλεξανδρούπολη καθώς και πολίτες που συνέδραμαν.
Η φωτιά σήμερα είναι υπό έλεγχο και δεν επηρέασε τον τουρισμό καθόλου.
Σαφώς και η ζημιά από τα αποκαΐδια είναι μεγάλη για τα δεδομένα του νησιού αλλά όπως τόνισαν ο κ. Πέτροβιτς και ο κ. Βίτσας θα κάνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί.
samothraki-10
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Νωρίς την Πέμπτη κάηκε ξύλινος οικίσκος από νοικιασμένο σπίτι στο Μυρωδάτου από Βούλγαρους τουρίστες και έφτασε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησία τους. Η Πυροσβεστική της Ξάνθης με την παρουσία του Διοικητού της Πυράρχου κ. Σπανού Αντώνιου έθεσαν σε έλεγχο την φωτιά. Προσέτρεξε στον τόπο της Πυρκαγιάς ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Κοντά στο μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Παναγή Τσαλδάρη στην πόλη της Ξάνθης, όπου εικάζεται ότι προήλθε από ηλεκτροπληξία.
Πυροσβεστικά οχήματα με την συνδρομή της Αστυνομίας, της ΔΕΗ και την παρουσία ενός ασθενοφόρου, έθεσαν σε πλήρη έλεγχο την φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.