Επιτέλους ας δούμε τι πετύχαμε

Είναι λογικό μετά από μία τέτοια δύσκολη και βαριά συμφωνία που έφερε ο Πρωθυπουργός, να υπάρχουν γκρίνιες, απειλές και πιθανή διάσπαση του κυβερνόντος κόμματος και φυσικά θα υπάρχουν φωνές που λένε ότι κακώς έρχεται στην Βουλή κάτι τόσο βαρύ για τους ήδη ταλαιπωρημένους από την κρίση εδώ και 6 χρόνια Έλληνες.
Βεβαίως και όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτό το χάλι μας έφεραν όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά.
Τα πράσινα, τα μπλε και άλλων αποχρώσεων καφενεία, ποτέ δεν βγήκαν από την ζωή μας αφού δεν μπήκαμε εμείς οι ίδιοι, που τους ψηφίζαμε, στον κόπο να δούμε τι ακριβώς ψηφίζαμε και ποιους ψηφίζαμε.
Τώρα, ανάμεσα στα δύσκολα που έρχονται, αυτή την στιγμή στην Βουλή, συντελείται κοσμογονία. Όλα τα κόμματα, όλες οι αποχρώσεις και οι πολιτικές λογικές είναι στο πλευρό του Πρωθυπουργού.
Γιατί λοιπόν αυτήν την στιγμή να μην είμαστε στο πλευρό του Πρωθυπουργού; Γιατί να μην στηρίξουμε την Εθνική προσπάθεια που στηρίζουν πολιτικοί αντίπαλοι που θέλουν να σώσουν την χώρα από την χρεοκοπία;
Γιατί η αριστερή πλατφόρμα δεν αφήνει για λίγο στην άκρη όλη την φιλοσοφία της, την λογική της και που είναι θεμελιώδη δικαίωμα της, προκειμένου να σωθεί η Χώρα, να μπει σε μία κανονικότητα και μόλις πάρουμε ανάσα και ξεφύγουμε από την μέγγενη των δανειστών, να ξαναγυρίσει ο καθένας στον πολιτικό του χώρο και να αναπτύξει την δική του πολιτική, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος;