Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» ο Περιφρειάρχης ΑΜΘ Γ. Παυλίδης, ανέφερε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Α. Παυλικιάνου ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι απόλυτα σεβαστό και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.
Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι πλέον η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί στα πλαίσια που η ίδια έβαλε με το δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Ευρώπης.
Κάνοντας αναφορά στο διακύβευμα του δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μία διαπραγμάτευση η οποία κούρασε τον Ελληνικό λαό σημειώνοντας ότι το ιδανικό δεν είναι επιτεύξιμο.
Στην συνέχεια τόνισε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μία συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει την ελάφρυνση του χρέους, την ανάπτυξη και την κοινωνική γαλήνη, σημειώνοντας ότι όταν γίνεται μία διαπραγμάτευση υπάρχουν δύο πλευρές και οι κάθε μία εκπροσωπεί τα δικά της θέλω, τονίζοντας ότι από την απέναντι πλευρά υπάρχουν αρχηγοί κρατών που εκπροσωπούν τους λαούς τους, έχουν τις δικές τους αντιπολιτεύσεις για να ευχηθεί τέλος στην κυβέρνηση να φέρει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα σημειώνοντας ότι ο χρόνος στην κυριολεξία είναι αδυσώπητος.
Μιλώντας για την περιοχή μας ο κ. Παυλίδης, αναφέρθηκε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και σε συμμαχίες οι οποίες δεν προστατεύουν το καλό για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Κάνοντας λόγο πλέον για πρώτη φορά, ότι η περιοχή χρειάζεται Εθνική και κοινωνική ασφάλεια.
Σχολιάζοντας την συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε ότι αυτή έπρεπε να γίνει νωρίτερα και έπρεπε να λάβει υπ όψη της τα συμφέροντα της Χώρας. Σημείωσε ότι αυτό το μίνιμουμ συμφωνίας είναι θετικό αλλά το βάρος ανήκει στην Κυβέρνηση η οποία έχει εντολή από την κοινωνία να διαπραγματευτεί με γνώμονα την παραμονή μας στη Ευρωζώνη.
Μιλώντας για την παραίτηση του πρώην προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά ανέφερε ότι πολλές φορές, μπορεί κάποιες αποφάσεις να είναι πολιτικά επώδυνες, αλλά καλές για την κοινωνία, σημειώνοντας ότι ήταν μονόδρομος η παραίτηση του και η μεταβατική πορεία έπρεπε να γίνει νωρίτερα, τονίζοντας ότι ο τόπος χρειάζεται νέες και ισχυρές πολιτικές δυνάμεις. «Ο Αντώνης Σαμαράς πλήρωσε την επικοινωνιακή διαχείριση των τελευταίων ημερών. Ο νέος ηγέτης πρέπει να είναι ικανός, έμπειρος και όσο το δυνατόν νεότερος για να αγγίξει και τις νέες γενιές».
Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει δραχμή η παραμονή στο ευρώ, απάντησε λέγοντας ότι η εντολή του κ. Τσίπρα και από τους αρχηγούς των κομμάτων της Χώρας, είναι να διαπραγματευτεί μέσα στο ευρώ και όσο για την επιστροφή στην δραχμή δεν θέλησε καν να αναφερθεί στην λογική ότι η όποια ζημιά δεν θα φανεί σύντομα, αλλά σε βάθος χρόνου.