Την απογοήτευση του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Γ. Ιγνατιάδης φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ του Α. Παυλικιάνου ερωτώμενος τι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η Κυβέρνηση για την ερχόμενη Κυριακή.
Ποιό συγκεκριμένα ο κ. Ιγνατιάδης ανέφερε ότι βλέποντας τους γερόντους «στοιβαγμένους» έξω από τις κλειστές τράπεζες για να πάρουν, όσοι πρόλαβαν, μέρος της σύνταξης τους, ένοιωσε άσχημα, απογοητευμένος και ότι αυτές οι εικόνες ενδυνάμωσαν την επιθυμία του να ψηφίσει ΝΑΙ.
Αιτιολογώντας την απόφαση του να ψηφίσει ΝΑΙ είπε ότι δεν επιθυμεί η Χώρας μας, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο Πύρρος Δήμας, να Αλβανοποιηθεί.
Μίλησε για την απομόνωση της Χώρας μας λέγοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.
Κάνοντας αναφορά στην αναγκαστική στροφή προς την δραχμή ο κ. Ιγνατιάδης την χαρακτήρισε καταστροφική τονίζοντας ότι αγαθά τα οποία εισάγει η Χώρα μας, όπως πρώτες ύλες, φάρμακα, πετρελαιοειδή και άλλα, θα λείψουν και θα οδηγήσουν την ανάπτυξη στην εποχή του πενήντα και του εξήντα. «Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί θέλουμε να διασφαλιστούν οι καταθέσεις μας, γιατι θέλουμε να παραμείνουμε νοικοκύρηδες στον τόπο μας και να εκμεταλευτούμε όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και την στήριξη της γεωργίας από τις επιδοτήσεις οι οποίες θα χαθούν αν γυρίσουμε στην δραχμή».
Ο κ. Ιγνατιάδης έκανε αναφορά στην επιτροπή «Μένουμε Ελλάδα μένουμε Ευρώπη » όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη και την Παρασκευή το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, τονίζοντας ότι θα συμμετέχει σε αυτήν την εκδήλωση ως πολίτης και όχι ως κομματικό όργανο της ΝΔ.